26 Eylül 2024 13:41

Bir garip ‘terör’ heyulası

İBB’de “Terör örgütleriyle bağlantılı” olduğu iddiasıyla işten atılan, işe iade davasını kazanmasına rağmen işe alınmayan Melikşah Kaya. “Dava açıp kazanırsanız alacağız dediler ama almadılar" dedi.

Fotoğraf: Melikşah Kaya'nın kişisel arşivi

Paylaş

Özlem ABAYOĞLU
İstanbul

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alarak İBB’de çalışan 557 kişinin “terör örgütleriyle bağlantılı” olduğu iddiası üzerine İETT şoförü olarak çalışırken işten atılanlardan biri Melikşah Kaya. Kaya 26 Nisan 2022’de işten atıldı. İşe iade davasını da kazandı ancak işe iade işlemi yapılmadı. Gazetemize konuşan Kaya “İşten çıkarmamız gerekiyor. Dava açıp kazanırsanız geri alacağız dediler ama geri almadılar” dedi.

“SUÇUM YOKKEN İŞTEN ÇIKARILDIM”

7 ve 10 yaşlarında 2 çocuğu olan Kaya, belediyede yürütülen terör soruşturmasına ilişkin şunları söyledi: “TÜMTİS iş yeri temsilcisiydim. Terör soruşturmasının başlarında işten çıkarılmadık. Ardından ‘Çok sıkıştırıyorlar. İşten çıkarmamız lazım. Elimizden bir şey gelmiyor. Dava açın, kazanırsanız sizi işe geri alacağız’ dediler. Dava açtım, kazandım. Ancak işe geri almadılar, istinafa gittiler. Ben tüm yargı sürecinden alnımın akıyla çıktım. Ancak işe geri alınmadım.”

Aynı suçlamayla işten atılan üç kişinin sendikanın aracılık etmesiyle işe geri alındığını söyleyen Kaya “Ceza falan almadım, sicil kaydım temiz. Yine de suçum yokken işten çıkarıldım. Dışarıya demokrat görünüyorlar ama içeriye baskıcılar” ifadelerini kullandı.

“GÜNÜBİRLİK İŞLERDE ÇALIŞIYORUM”

Yaşanan süreci “Filler tepişir çimler ezilir” diye özetleyen Kaya, “Terör suçlaması da üzerime yapıştı. İş de bulamadım o süreçten sonra. Günübirlik işlerde çalışmak zorunda kaldım. Hasta çocuğumun tedavisini ve iki çocuğumun okul masraflarını günübirlik işlerle çıkarıyorum” dedi.

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Atalar: Devlet Tiyatroları’ndaki hukuksuz uygulamaların karşındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa