26 Eylül 2024 16:33

Özel çocuklara ‘Öğretmen yok’ engeli

Antalya Kumluca’da ortaokul alt sınıf öğrencisi özel çocuklar, okullara bu alanda uzman öğretmen atanmadığı için halen eğitime başlayamadı.

Fotoğraf: twitter.com/dag_hava

Paylaş

Ders zili günler önce çalmasına rağmen Antalya’nın Kumluca ilçesinde özel eğitime muhtaç çocuklar okula başlayamadı. Kumluca’da ortaokul alt sınıf öğrencisi özel çocuklar, okullara bu alanda uzman öğretmen atanmadığı için halen eğitime başlayamadı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aliye Coşar, velilerden aldığı bilgiye göre ilçe milli eğitim müdürlüğünün konuya ilgisiz davrandığını söyledi.

Velilere, çocuklarının okullarının Valilik tarafından belirleneceği ancak henüz öğretmen atanmadığı bilgisinin verildiğini aktaran Coşar “Eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden üç hafta geçti. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri konu ile ilgili bilgisiz ve de habersiz. Bu sınıfların ne zaman açılacağı da henüz belli değil. Bu sorunun ve okullarımızdaki diğer sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i görevini yapmaya devam ediyorum. Eğer Milli Eğitim Bakanı görevini layıkıyla yapamayacaksa da görevinden affını istesin” çağrısını yaptı. Yüz binlerce öğretmen atama beklerken MEB tam 1.5 yıldır tek bir öğretmen ataması yapmadı. 20 yıl sonra ilk defa bu yıl ders zili öğretmen ataması yapılmadan çaldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gergerlioğlu kendisini duruşmadan çıkaran hakimi HSK’ye şikayet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa