26 Eylül 2024 18:35

Sınır Tanımayan Gazeteciler: "Gazze'deki gazeteci katliamı durmalı"

Sınır Tanımayan Gazeteciler Filistinli gazetecilerin korunmasını talep etmek ve Gazze'de öldürülen basın mensuplarını anmak üzere çeşitli ülkelerde eylemler düzenlendi.   

Sınır Tanımayan Gazeteciler: "Gazze'deki gazeteci katliamı durmalı"

Fotoğraf: Burak Akbulut/AA

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Avrupa'nın 10 kentinde düzenledikleri eylemlerde son bir yılda Filistin'de 130'dan fazla gazeteciyi öldürmesini kınadı.

RSF'nin organize ettiği eylemlerden biri Paris'te, Eyfel Kulesi yakınlarındaki İnsan Hakları Meydanı'nda yapıldı. "Gazze'de gazetecilerin öldürülme hızını göz önünde bulundurursak bu ritimle yakında sizi bilgilendirecek kimse kalmayacak" yazılı afiş ile kan lekelerini simgeleyen kırmızı boyaların bulunduğu "basın" yazılı beyaz yelekler taşıyan gazeteciler, meydanda kurdukları çadırın üstünü bu yeleklerle kapladı.Sınır Tanımayan Gazetecilerin sitesinde açıklamalarına yer verilen RSF Direktörü Thibaut Bruttin, "Gazze'deki gazeteci katliamı durmalı." ifadesini kullandı. Bruttin, İsrail ordusunun bir yılda Gazze'de 130'u aşkın gazeteciyi öldürmesinin, bu bölgede medyanın tamamen devre dışı kalması riskini taşıdığı uyarısında bulundu. İsrail'in düzenlediği saldırıların yalnızca Filistin'deki basını hedef almadığına dikkat çeken Bruttin, aynı zamanda insanların, dünyanın en çok izlenen çatışma bölgelerinden özgür ve bağımsız bilgi alma hakkını da tehdit ettiğinin altını çizdi. Bruttin, "Gazze'deki gazetecilerin korunmasını, cezasızlığın sona ermesini ve bölgenin yabancı gazetecilere açılmasını talep ediyoruz. Burada bilgi edinme hakkımız söz konusu." ifadelerini kullandı.

RSF ayrıca İsrail hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) 4'üncü kez suç duyurusunda bulundu.  Madrid'deki Plaza Mayor Meydanı'nda bir araya gelen RSF üyeleri, basına karşı en kısa sürede işlenmiş en büyük katliamın Filistin'de yaşandığını belirtti. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et