26 Eylül 2024 22:36

Bilkent öğrencilerinden yürüyüşe çağrı

Bilkent Üniversitesi'nde öğrencileri ring ve semt servis talepleri için 27 Eylül Cuma günü, 12.25'te başlayıp rektörlük binası önüne yürüyüş çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Bilkent Üniversitesi'nde yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte ring ve semt servisleri takvimlerinde değişimler yapılmış, öğrencilerin ulaşım olanakları yarı yarıya indirilmişti. Talepleri için bir araya gelen Bilkent öğrencileri; 27 Eylül Cuma günü, 12.25'te başlayıp rektörlük binası önüne giden bir yürüyüş çağrısı yaptı.

Bilkent Üniversitesinde ulaşımda yaşanan değişiklik ardından açıklama yapan Bilkent Emek Gençliği, "Bilkent yönetimi şehirden kalkan ve şehre giden ringleri yarıya indirdi, semt servislerinin bir kısmını iptal etti. Eğitim, beslenme ve barınma haklarımız fahiş zamlarla sınanırken ulaşıma bütçe ayırmayan Bilkent, ticarethane sıfatını bir kez daha göstermiş; tek adam iktidarının körüklediği ekonomik krizi yine öğrencilerin sırtına yüklemiştir. Üniversite yönetiminde alınan kararlarda öğrencilerin sözü geçmiyor, Öğrenci Konseyi'nin bir oy hakkı bile yok. Bilkent yönetimi, karar mekanizmalarıyla holdingin kârlarını artırmak için çalışıyor; kampüs hayatımızı sermayenin çıkarları üzerinden belirliyor. Ulaşım bütçesini holding şirketlerine aktaran üniversite değil, öğrencilerin hayatlarında kararlar alabildiği bir üniversite istiyoruz! "demişti.

Bu süreçte günlerdir rektörlük binası önünde toplanıp taleplerini dillendiren öğrenciler önce 20 Eylül'de rektör yardımcısı ile öğrencilerin, ardından 24 Eylül'de Öğrenci Konseyi (ÖTK) üyelerinin üniversite rektörü ile görüşmelerini gerçekleşti. Rektör yardımcısı ile yapılan görüşmede öğrencilerin talepleri iletilerek, "Öğrenci Konseyi'nin üniversite senatosunda oy hakkı olsun" talebine YÖK düzenlemeleri kaynak gösterilerek karşı çıkıldı. İlk görüşmenin ardından yapılan protestoların sonrasında Öğrenci Konseyi'nin üniversite rektörü ile yaptığı görüşmede ise önümüzdeki hafta ring programının düzenleneceği yönünde geri dönüşler alındı. Mücadele eden Bilkent öğrencileri rektörlüğe kitlesel eylemleriyle yaptığı protestolarıyla bazı ringlerini geri kazandığını, muğlak bir şekilde, öğrendi ve "Bütün taleplerimizi kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz!" dedi. ÖTK üyeleri, rektörlükle açıklanan yeni takvim ardından yeniden görüşeceğini ve bütün talepleri tekrar ileteceklerini söyledi.

MÜCADELEYE DEVAM

Görüşmelerle ilgili açıklamada bulunan Bilkent öğrencileri; 27 Eylül Cuma günü, 12.25'te başlayıp rektörlük binası önüne giden bir yürüyüş çağrısı yaptılar. "Eylemlerimiz sonucunda 24 Eylül Salı günü öğrenci konseyi ve rektörlük bir görüşme gerçekleştirdi. Rektörlük bu görüşmede bazı ring saatlerini geri getireceğini, yeni ulaşım takviminin gelecek hafta başında açıklanacağını belirtti. Ayrıca semt servisi saatlerinin değişmeyeceğini, personel servislerinin öğrencileri alacağını söyledi. Eylemlerimiz sonucunda elde ettiğimiz kazanımların takipçisi olacağız! Bütün taleplerimizi, her saatteki ringleri ve uygun semt servislerini kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz! Hangi saatlerin geleceği kesinleşmiş değil" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu müteahhidin oğlu ile cezaevi müdürü arasında rüşvet pazarlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa