27 Eylül 2024 02:35
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2024 15:03

Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın, silahlı saldırıya uğradı: Bağlantıları kurmak zor değil

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve yorumcu Serhat Akın, program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Ayağından yaralanan Akın'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sports Gigitale isimli YouTube kanalından alınan ekran görüntüsü ve Serhat Akın'ın paylaştığı fotoğraf

Paylaş

Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın eski futbolcusu ve spor yorumcusu Serhat Akın önceki akşam program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Ayağından yaralanan Akın'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Beykoz'da silahlı saldırıya uğrayan Akın, yaşananları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Akın “Program çıkışı ayaklarıma sıktılar. Son sözümüz Fenerbahçe” dedi.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin saldırısı sonrası olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan Akın'ın sağlık durumu iyi. Polis saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Spor Kulübü Serhat Akın'a yapılan saldırı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı. Kulüp yaptığı paylaşımda, "Eski futbolcumuz Serhat Akın'a yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ACUN ILICALI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Acun ılıcalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum, kendisine acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HEM ÜZÜNTÜLÜYÜM, HEM SİNİRLİYİM"

Serhat Akın'ı hastanede ziyaret eden eski futbolcu Tuncay Şanlı ise DHA'ya verdiği görüşünde şunları söyledi: "Şu anda durumu gayet iyi, morali bozuk. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Yarın bir ameliyata alınacak. Durumdan dolayı kardeşimin yanındaydım. O benim kardeşim, beraber çok güzel şeyler yaşadık. Üzüntülerde yaşadık. Duyduğum anda hemen yanına geldim. Durumda çok ciddi bir şey yok. Büyük ihtimal yarın bir operasyon geçirecek. Dediğim gibi, söylenecek çok fazla bir şey yok. Bunun üzerine yorum yapmak da istemem. Hem üzüntülüyüm hem sinirliyim. Şu an, durumu gayet iyi. Biraz keyfi yerinde değil morali de bozuk. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur."

TEHDİT EDİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Saldırıya dair değerlendirmelerde bulunan Evrensel yazarı Mithat Fabian Sözmen, bir süredir Sports Digitale’de spor yorumculuğu yapan Serhat Akın’ın Ali Koç yönetimine sert muhalefetiyle tanındığını, bu muhalefeti sebebiyle kanalın ve kendisinin hedef alındığını hatta tehdit edildiğini söylediğini hatırlattı. Sözmen Akın’a diğer bilinenleri ise şöyle sıraladı:

“Türkiye son yıllarda silahlı çetelerin ve onların eylemlerinin çok daha görünür hâle geldiği bir yer. Bizzat iktidarın ortağı olan partinin lideri kendini mafya liderlerinin cezaevinden salınması ülküsüne adamış durumda. Alaattin Çakıcı’dan Kürşad Yılmaz’a birçok ismi kurtardı, çıkarılan aflarda başrolü üstlendi.

Sarallar, Şahinler, Daltonlar, Red Kitler, Boyunlar, Gündoğmuşlar, ülkede cirit atan uluslararası mafya liderleri ve elemanları derken ortalık Vahşi Batı’ya dönmüş durumda. Bunun da etkilerini sokakta, sosyal medyada ve spor sahalarında görüyoruz. Geçen hafta ‘tokatlanan’ Sakaryaspor Başkanı’nın videosunu hatırlayalım.

Futbol sahip olduğu popülarite nedeniyle hiçbir zaman hiçbir yerde bu tip ilişkilerin uzağında kalmamıştır. Bu grupların doğal iş sahaları olan kara para odaklı faaliyetler çoğunlukla futbol kulüplerinde aklanma fırsatı bulur. Ayrıca bu kulüpler, meşruiyet kazanmak için de birebirdir. Bu yüzden tribün grupları bu sektöre girmenin de, burada kabul görüp yükselmenin de aracıdır.

Fenerbahçe tribünleri bu açıdan çarpıcı bir örnek. Çünkü en az 15 yıldır bu eksendeki çatışmalar göz önünde yaşanıyor. Bugün adı en çok anılan çetelerden Red Kit’in lideri Ferhat Mardin, eski bir tribün lideri. Bugünkü tribün liderlerine olan husumeti de silahlı saldırılarla kayda geçmiş durumda. Hedef alınan liderlerin de başka çetelerle ilişkileri olduğu iddia ediliyor.”

MAFYALAŞMA SAHADA YA DA TRİBÜNLERDE BAŞLAMADI

Akın’a dönük saldırıyla ilgili henüz spekülasyonda bunulabileceğini söyleyen Sözmen, “Ama bir çırpıda saydığımızda dahi bu kadar malzeme dökülüyorsa bazı bağlantıları kurmak çok zor olmuyor. Türk futbolunu bu sarmaldan kurtaracak bir sihirli değnek yok. Çünkü sorun futbol sahalarında ya da tribünlerinde başlamıyor. Ama karaborsadan yasa dışı bahis sitelerine, tehditten tribün liderleriyle ilişkilere, kamuoyunun başta kulüp başkanlarına olmak üzere sorması, gündemde tutması gereken ciddi meseleler olduğu açık” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hülya Yeğin’i öldüren katile ağırlaştırılmış müebbet ile 8 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Meteorolojiden Karadeniz Bölgesi için sağanak uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa