27 Eylül 2024 12:41

Okulları temizlemiyorlar, temizleyeni de engelliyorlar

'Tasarruf' adı altındaki uygulamalar okulları pislik içinde bırakırken, temizlik çabalarına da engel çıkarılıyor. Buca Belediyesinin ilçedeki okullara gönderdiği temizlik ekipleri okullara sokulmadı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Kamuda tasarruf gerekçesiyle okullara temizlik personeli alınmayınca yurt genelinde okullar pislik içinde kaldı. Okullardaki temizlik ve hijyen sorunu ülke gündemine oturdu. Ortaya çıkana manzaralara tepki yağdı.

Okulların temizlik sorununu çözmeyen AKP iktidarı ve onun yereldeki temsilcileri şimdi de okulları temizlemek için adım atan yerel yönetimlere engel oluyor. İzmir’in Buca ilçesinde okulların temizlik sorununu çözmek için harekete geçen Buca Belediyesi’ne ilçe milli eğitim müdürlüğünden engel geldi.

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimatla belediyenin temizlik ekiplerinin okullara girmesine izin verilmediğini duyurdu. Duman, bu kararın ardından Buca’daki okullarda süren temizlik çalışmalarını maalesef durdurmak zorunda olduklarını belirterek “Milli eğitim müdürlüğünün almış olduğu bu kararın takdirini çocuklarımıza ve velilerimize bırakıyorum” dedi. Ülke genelinde okullarda temizlik konusunda yaşanan sıkıntılar üzerine harekete geçerek ilçedeki devlet okullarında temizlik çalışmalarına başladıklarını anlatan Duman, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talimatla artık belediyenin temizlik ekiplerinin okullara girmesine izin verilmeyeceğinin ifade edildiğini söyleyerek “Belediye olarak çocuklarımızın temiz olmayan koşullarda eğitim almasını, öğretmenlerimizin bu şartlarda eğitim vermesini içimize asla sindiremiyoruz. Bizim tek derdimiz çocuklar” dedi. (İzmir/ANKA)

BAKAN İHTİYAÇ 120 BİN PERSONEL DEMİŞTİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz hafta artan tepkiler üzerine okullarda yaşanan temizlik sorunu ve temizlik personeli eksiğini kabul ederek “120 bin personele ihtiyacımız var” demişti. Bakan, bu ihtiyaca rağmen okullara sadece 30 bin personel atayabileceklerini de itiraf etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da işçi ve emekçiler "Filistin için Grev" yapıyor!

SONRAKİ HABER

TÜİK: Dış ticaret açığı ağustosta 4,9 milyar dolar oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa