27 Eylül 2024 12:41

Lübnan BM kürsüsünden seslendi: İsrail işgali devam ettiği sürece savaş olacak 

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bouhabib, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda devlet liderlerine seslenerek “İşgal devam ettiği sürece istikrarsızlık ve savaş olacaktır” dedi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bouhabib | Fotoğraf: Loey Felipe/BM

Paylaş

İsrail saldırılarının devam ettiği Lübnan’ın Dışişleri Bakanı Abdullah Bouhabib perşembe günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda devlet liderlerine seslenerek, “İşgal devam ettiği sürece istikrarsızlık ve savaş olacaktır” dedi. 

İsrail'in saldırılarını kınayan ve mevcut çatışmanın sona erdirilmesi çağrısında bulunan Abdullah Bouhabib, “Bugün, Birleşmiş Milletler'in, anavatanım Lübnan da dahil olmak üzere, saldırı mağduru küçük ülkeler için bir sığınak rolü oynamasına şiddetle ihtiyacımız var” diye konuştu. 

“Lübnan halkının geleceğinin tehlikede olduğunu” vurgulayan Dışişleri Bakanı, dünyanın böyle bir saldırganlık konusunda sessiz kalmasını eleştirdi.

Bouhabib ABD, Fransa ve diğer ülkelerin sınır boyunca istikrarın yeniden tesis edilmesi ve yerinden edilmiş kişilerin geri dönüşü için “uzun vadeli bir sükûnet” olasılığını incelemeye yönelik açıklamalarını ise memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Lübnan Dışişleri Bakanı, “BM bugüne kadar bizi İsrail saldırganlığından koruyamamış olsa da, işgale, şiddete ve baskıya karşı bir ön cephe savunması olarak bu örgüte bağlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Bu kürsüden tüm Ortadoğu’yu ateşe verecek bu saldırganlığa ve ateşle oynama eğilimine karşı uyarıda bulunuyoruz” diyen Bouhabib, Lübnan’ın savaşı reddettiğinin altını çizerken, BM Şartı ve uluslararası hukukta yer alan kendini koruma hakkını hatırlattı.

Lübnan’ın “savaşı uzatmayı amaçlayan İsrail tuzağına düşmemek” için her türlü çabayı gösterdiğini ve her türlü yolu denediğini belirterek, “İsrail 1948'den beri savaştan bıkmadı mı? İsrail ne zaman barış isteyecek? Ne zaman ateş ve çelik diline başvurmaktan yorulacak” diye sordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Patates üreticisi düşük fiyatlar karşısında mahsülünü depolamak zorunda kalıyor

SONRAKİ HABER

Narin'in cansız bedeninin saklandığı bölgede iki kişi daha tespit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa