27 Eylül 2024 12:00

Narin'in cansız bedeninin saklandığı bölgede iki kişi daha tespit edildi

Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni çuval içerisinde derede bulunan Narin Güran cinayeti soruşturmasında 2 kişinin daha olay yerinde oldukları tespit edildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Narin Güran'ın cinayeti soruşturmasında Nevzat Bahtiyar’ın Narin'in cansız bedenini dere yatağına sakladığı sırada iki kişinin daha yanında olduğu tespit edildi. 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma 38. güne girdi.

İKİ KİŞİ DAHA TESPİT EDİLDİ

Sözcü'den Özgür Cebe’nin haberine göre, Narin’i dere yatağına sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar’ın aracının olay günü (21 Ağustos) saat 15.40 ile 16.30 saatleri arasında dere yatağının bulunduğu bölgede aracının görülmesine dair bölgeyi gören askeri üs bölgesine ait kamera kayıtları incelenmişti. Kırmızı renkli aracın 50 dakika boyunca beklediğinin görüldüğü kayıtlar yeniden izlendi. Askeri üs bölgesine ait Şahin Gözü HD kamera kayıtları ikinci kez büyütülerek izlenen görüntülerde, olay yerinde sadece Nevzat Bahtiyar’ın olmadığı 2 kişinin daha cesedin gizlendiği sazlıkların olduğu bölgede görüldükleri tespit edildi.

Bu kişilerin Güran ailesinden mi yoksa Nevzat Bahtiyar’ın yakınları olup olmadığı bilinmezken, görüntüler bir bütün olarak harici hard diske aktarıldı, kapalı mühürlü bir zarf içinde TÜBİTAK’a gönderildi. Burada oluşturulacak 6 kişilik uzman bilirkişi heyeti tarafından görüntülerin çözümü yapıldıktan sonra Nevzat’ın dere yatağındaki olduğu saatte kendisine yakın noktada yer alan iki kişinin de açık kimlik bilgileri tespit edilecek.

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası muhtar Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile yenge Hediye Güran'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lübnan BM kürsüsünden seslendi: İsrail işgali devam ettiği sürece savaş olacak 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa