27 Eylül 2024 12:55

Fernas işçilerinin yürüyüşü 3. gününde: Eminiz ki biz kazanacağız

Fernas işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş üçüncü gününde devam ediyor.

Fotoğraf: Bağımsız Maden-İş

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik’te iş güvenliği ve düşük ücretlere karşı mücadele başlatan ve bu süreçte sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin, Soma’dan Ankara’ya başlattıkları yürüyüş üçüncü gününde de devam ediyor.

Yürüyüşlerinin ikinci gününde Ankara yolunda Gölmarmara'ya ulaşarak geceyi burada geçiren maden emekçileri, sabah saatlerinden itibaren yeniden yürüyüşe başladı.

Ankara yolunda açıklamalarda bulunan Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Çakır, şunları söyledi:

"EMİNİZ Kİ BİZ KAZANACAĞIZ"

"Bugün yürüyüşümüzün üçüncü günü, direnişimizin ise 33'üncü günü. Ankara'ya yürüyoruz. Gölmarmara'dan çıktık, bugün akşam Salihli'de olacağız. Bu mücadelede yürüyerek işçi kardeşlerimizin haklı mücadelesini tüm Türkiye'deki işçi sınıfı hep beraber kazanacağız. Eminiz ki biz kazanacağız, çünkü haklı olduğuna inanıyoruz işçilerin. Talepleri de net. İş sağlığı güvenliği kesinlikle olması gerekir. Zaten yasalarımızın çerçevesi içerisinde. İşçilerin, Soma'daki madenlerdeki ortlama seviyeyi buradaki işçi arkadaşlarımız arasından yüzde 25-30 bir fark var. Bunun ortasını bulursak başka da bir şey yok. Bir de banka promosyonu var. Banka promosyonu da işveren vermiyor, banka veriyor. Taleplerimiz net. İşten çıkarılan arkadaşlarımız işine geri dönsün. Bir haber gelir bu eylemi de burada bitiririz." (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim-İş’ten MEB’e tepki: Hangi dünyada yaşıyorsunuz, çocuklarımız okullarda aç

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa