27 Eylül 2024 16:05

BM: Son 3 günde 30 bini aşkın kişi Lübnan'dan Suriye'ye geçti

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Suriye Temsilcisi Gonzalo Vargas Llosa, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan'dan son 72 saatte 30 bini aşkın kişinin Suriye'ye geçtiğini bildirdi.

BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak açıklamalarda bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Suriye Temsilcisi Gonzalo Vargas Llosa, son 72 saatte 30 binden fazla kişinin İsrail'in Lübnan'a saldırıları nedeniyle Suriye'ye geçtiğini belirtti. Llosa, bu sayının artmasının öngörüldüğünü söyledi. Llosa, 30 bin kişinin yüzde 80'inin Suriyeli, yüzde 20'sinin ise Lübnanlı olduğunu söyleyerek gelenlerin yüzde 50'sinin çocuk ve genç olduğunun altını çizdi. İnsanların savaş halindeki bir ülkeden 13 yıldır çatışmaların yaşandığı ülkeye geçtiğini hatırlatan Llosa, bunun son derece zor bir seçim olduğunu da vurguladı.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA CAN KAYBI 748'E YÜKSELDİ

İsrail ordusunun 23 Eylül’de Lübnan'ın başkenti Beyrut başta olmak üzere güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlediği yüzlerce hava saldırısı nedeniyle 748 kişi yaşamını yitirdi. Bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişinin yerinden olduğu bildirildi. (DIŞ HABERLER)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

‘Nasıl dayanalım bu koşullara!’

Antep’in de aralarında olduğu bölge illerinde ortalama işçi ücreti asgari ücretin altında, haftanın 7 günü, pazarları 12 saat çalışma, üretim baskısı! Devletin ve patronların yasaklar, kolluk gücü ve sendikacı tutuklamasıyla devam ettirmek istediği bu düzenin dayanılmaz hale geldiğini söyleyen Çelikaslan işçisi, tüm işçileri BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmeye çağırdı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et