27 Eylül 2024 16:34

Batı'ya bir "nükleer uyarı" da Lukaşenko’dan 

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus'a batı sınırlarından saldırıldığı anda nükleer silahları kullanacakları tehdidinde bulundu.

Aleksandr Lukaşenko (sağda) | Fotoğraf: Kremlin.ru (CC BY 4.0)

Paylaş

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Belarus’a batı sınırlarından saldırıldığı anda nükleer silahları kullanacaklarını söyledi.

Lukaşenko, Minsk’te üniversite öğrencileriyle yaptığı toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önceki gün ilan ettiği “nükleer doktrin değişikliği” ne değindi.

Lukaşenko, NATO gücü olarak ABD ve Polonya askerlerinin Belarus’un batı sınırları boyunca konuşlandığını belirterek, “Bize saldırdıkları anda nükleer silah kullanacağız. Onlar bize cevap verebilirler. Buna hazır değiller ama onlara kırmızı çizgimizin devlet sınırlarımız olduğunu açıkça söylüyoruz. Üzerlerine basarlarsa cevap anında olacak” ifadelerini kullandı.

Rusya Lideri Putin, “nükleer gücü olmayan bir devletin nükleer güce sahip bir devletin katılımı ve desteğiyle Rusya’ya saldırmasını” ortak saldırı olarak değerlendireceklerini bildirmişti. Ayrıca, “Konvansiyonel silahlar kullanan düşmanın egemenliğimiz için kritik bir tehdit oluşturması da buna dahil” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, ABD’deki rüşvet iddialarının odağında: Kimler var, iddialar neler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa