27 Eylül 2024 16:41

Almanya Türkiye vatandaşı sığınmacıları sınır dışı ediyor

Müzakereler sonucu Almanya, Türkiye vatandaşı sığınmacıları sınır dışı etmeye başladı. Ülke basınına göre ilk etapta 200 kişi sınır dışı edilecek ve bu sayı zamanla haftada 500’e kadar yükselebilecek.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye ve Almanya arasında aylar süren müzakerelerin ardından Alman hükümeti, Türkiye vatandaşı çok sayıda sığınmacıyı sınır dışı etmeye başladı.

Alman basınında Türkiye’nin Almanya’dan her hafta 500 kadar vatandaşını geri almayı teklif ettiği ve daha önce kabul etmediği charter uçuşları da adının “özel uçuş” olarak değiştirilmesi halinde kabul etmeye hazır olduğu yazıldı.

Haberlere göre Türkiye, bunlar karşılığında kısa vadede Almanya’ya vize randevularında iyileşme, uzun vadede ise Almanya’ya vize serbestisi talep ediyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine göre ilk etapta toplam 200 Türkiye vatandaşı, çeşitli tarifeli seferlerle Türkiye’ye gönderilecek. Hükümet çevrelerine göre bu, Türkiye vatandaşı sığınmacıları sınır dışı etme yönündeki çalışmaların sadce başlangıcı. Habere göre 13 bin 500'ü aşkın Türkiye vatandaşının Almanya'dan ayrılması gerekiyor.

2023 yılında sadece tarifeli uçuşlarla 871 Türkiye vatandaşı Almanya'dan sınır dışı edilmişti. 10 binden fazla kişinin ise ülkede kalmasına müsamaha gösterildiği, bunun bir sebebinin seyahat belgelerinin eksikliği olduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayeti protestosu davasında beraat kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa