27 Eylül 2024 23:40

Eker Süt’te sendika düşmanlığı: “Talepler karşılanmazsa Bursa’ya yürüyeceğiz”

Eker Süt fabrikasında 3 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösteren Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Karlıkaya, 4 Ekim’de fabrika önünden Bursa merkeze bir yürüyüş başlatacaklarını söyledi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Eker Süt Ürünleri’nin Bursa Mustafakemapaşa’da kurulu fabrikasında Tekgıda-İş üyesi 3 işçinin işten çıkarılması üzerine sendika fabrika önünde eyleme başladı.

Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, üyelerinin işe iadesini ve işverenin sendikal haklara saygı duyması çağrısında bulundu. Karlıkaya, çağrılarının görmezden gelinmesi halinden 4 Ekim’de fabrika önünden Bursa merkeze bir yürüyüş başlatacaklarını söyledi.

3 öncü işçinin işten çıkarılması sonrası fabrika önünde mücadeleye başladıklarını dile getiren Karlıkaya, “Eker firması arkadaşlarımızı bir an önce iş başı yaptırırsa bu mücadele büyümeden bu sorun çözülmüş olur. Bizim Eker fabrikasından beklentimiz anayasal haklara, yasal haklara saygı duymasıdır. İçerdeki baskıların bitirilmesini istiyoruz. Sendika üyeliği işçinin anayasal hakkıdır bu anayasal hakkın kullanmasını kimsenin engellemesine izin vermeyiz” dedi.

“TALEPLERİMİZ KARŞILANMAZSA ‘EKER I RUN’ KOŞUSUNDA OLACAĞIZ”

Fabrika içinde ustalar aracılığıyla baskının devam ettiğini belirten Karlıkaya, “4 Ekim’e kadar işverene süre veriyoruz. Eğer taleplerimiz karşılanmazsa fabrika önünden Bursa’ya bir yürüyüş başlatacağız. 5 Ekim’de Karacabey Sütaş fabrikası önünde konaklayıp ertesi gün yani 6 Ekim’de Bursa’daki Eker Meydanı’nda olacağız ve ‘Eker I Run’ koşusu öncesi bir açıklama yapacağız” diye konuştu.

“İŞÇİNİN TALEPLERİNE KULAK VERİN”

“Eker depolarında çalışan işçilerin iş kollarının gıda sektöründe gösterilerek yetki almamızı engellemek istediler” diyen Karlıkaya, “Çalışma Bakanlığına itiraz ettik ve itirazımız haklı bulundu. Burada çalışan arkadaşlar gıda sektöründe değil depo alanında faaliyet gösteriyor denildi ama yönetim bu seferde buradaki arkadaşları merkezden gıda sektöründe çalışıyor göstererek sayıyı artırarak fabrikada çoğunluk sağlamamızı engellemek istiyor. Bu oyunlardan vazgeçsinler işçinin taleplerine kulak versinler” çağrısında bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Norveç Ukrayna’dan daha az mülteci almaya başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa