28 Eylül 2024 13:02

Atina’da karakolda öldürüldüğü iddia edilen göçmen işçi için eylem

Tutulduğu karakol hücresinde “ölü bulunduğu” açıklanan ve vücudunda yoğun darp izleri bulunan Pakistanlı kurye Mohamed için Atina’da eylem yapıldı.

Fotoğraf: prin.gr

Paylaş

10 yıldır Yunanistan’da yaşayan ve kuryelik yapan Pakistanlı bir göçmen işçinin karakolda ölümü nedeniyle dün Atina’da ırkçılık karşıtı örgütler, dayanışma grupları ve sol partiler yürüyüş düzenledi.

Yunan basınına göre 37 yaşındaki Mohamed Kamran Asik’in cesedi, üzerinde çok sayıda darp iziyle ailesine teslim edildi. Ailesi işkenceyi kınayarak yasal işlem başlattı ve savcılıktan ölüm nedenlerinin açıklığa kavuşturulması için derhal soruşturma başlatılmasını istedi.

Polis, Asik'in eylül ortasında gözaltına alındığında zaten darp edilmiş olduğunu iddia ediyor. Ayrıca gözaltına alınma nedenleri de açıklanmış değil.

Atina’nın merkezindeki Agios Panteleimon istasyonundaki polisin Mohamed’i gözetim kamerası olmayan bir hücrede tuttuğu belirtiliyor. Karakola üç kez ambulans çağrıldığı, ancak üçünde de Mohamed’i almadan ambulansın karakoldan ayrıldığı iddia ediliyor.

Irkçılığa Karşı STK KEERFA’ya göre, polis onu “Yunanca bilmeyen evsiz” olarak kaydetmiş.

Basına göre ise Mohamed, 2004'ten beri Yunanistan'da yaşıyordu ve 2017'de oturma izni almıştı, eşi, üç çocuğu ve diğer aile üyeleriyle birlikte kendi adına oturma sözleşmesi olan bir evde kalıyordu ve gıda platformları için dağıtım elemanı (kurye) olarak çalışıyordu. Kimliğini ve oturma belgelerini her zaman yanında taşıyordu ve ayrıca iki cep telefonu taşıyordu.

Basına göre, 13 Eylül'den 21 Eylül'e kadar gözaltına alındı ve ailesiyle veya yakınlarıyla konuşmasına izin verilmedi. 21 Eylül 2024 Cumartesi sabahı ise hücresinde “ölü bulunduğu” açıklandı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

DEM Parti’li Gergerlioğlu: Çerkeşli köyünün 700 yıllık mirası yok edilebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa