Emek Partisi İzmir İl Örgütü: Türkiye İsrail ile ticaretini, ABD ile askeri tatbikatlarını kessin

Emek Partisi İzmir İl Örgütü, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına karşı ve "savaşa dur" demek için yaptığı eylemde, “Türkiye; İsrail ile ticaretini, ABD ile askeri tatbikatlarını kessin" dedi.

28 Eylül 2024 15:41
Paylaş

Emek Partisi İzmir İl Örgütü İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına ve savaşa dur demek için eylem düzenledi. Açıklamada, başta ABD olmak üzere emperyalistlerin ve savaş örgütü NATO’nun Filistin halkına yönelik saldırının en büyük ortakları olduğu belirtilerek, “Türkiye; İsrail ile ticaretini, ABD ile askeri tatbikatlarını kessin” talebi dile getirildi.  

Buca’da Şirinyer Migros önünde bir araya gelen Emek Partisi, Şirinyer NATO önüne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. “Katil İsrail, ABD, NATO Filistin’den, Lübnan’dan, Ortadoğu’dan Defol’ yazılı pankartın açıldığı açıklamada, Katil İsrail Ortadoğu’dan defol’, ‘Savaşa hayır barış hemen şimdi’, ‘Barbarlık yenilecek direnen halklar kazanacak’ sloganları atıldı.

Basın metnini okuyan Emek Partisi İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar, 7 Ekim'de birinci yıldönümünü tamamlayacak olan İsrail saldırılarının süresi boyunca 40 bini aşkın insanın yaşamını yitirdiğini, 100 bine yakın insanın da yaralandığını hatırlatarak sözlerine başladı.  Çuhadar, “İsrail çocuk, kadın demeden, hastanelerden kamplara kadar bombalar yağdırdığı bu saldırılar Batılı emperyalistlerce sürekli desteklenerek ilerletildi. ABD başta olmak üzere emperyalistler ve savaş örgütü NATO savaşı derinleştirerek Filistin halkına yönelik saldırının en büyük ortakları oldu” dedi.

‘BÖLGE HALKLARI KATLİAMA MARUZ KALIYOR’

İran, Lübnan gibi ülkelere de sıçrayan saldırıların bütün Ortadoğu halklarını savaşın pençesine ittiğini söyleyen Çuhadar, “Hizbullahla mücadele diyerek uydurdukları bahanelerle çağrı cihazları üzerinden düzenledikleri saldırılar ve bombalı saldırılarla Lübnan halkını katlediyorlar” dedi.

Emperyalistlerin Ortadoğu’dan elini çekmeden barış ve huzurun olmayacağını dile getiren Çuhadar, savaş aygıtı NATO bölge halklarının üstünde kara bulut gibi dolaştığını kaydetti.

‘TEK ADAM YÖNETİMİ SALDIRILAR KARŞISINDA SUSUYOR’

Çuhadar, “7 Ekim'den bu yana Filistin halkının katledilmesine göz yuman, göstermelik kınamalarla geçiştiren tek adam yönetimi aylarca İsrail'le ilişkilerini sürdürmüş, ticari anlaşmaları dahi iptal etmemiştir” ifadelerini kullanarak, tek adam yönetiminin ABD ve NATO'nun talimatlarını beklediğini ekledi.

Siyonist İsrail yönetiminin saldırganlığının Türkiye işçi sınıfı ve emekçilerini de etkilediğini belirten Çuhadar, “Bu gerilimler silahlanmayı artırmakta ve halkın yoksullaştırılmasının da bir gerekçesi olabilmektedir” dedi.

Son olarak taleplerini sıralayan Çuhadar şunları kaydetti:

  • Filistin'de Lübnan'da Ortadoğu'da savaşlar son bulsun, emperyalistler ve yerli işbirlikçileri elini bölgeden çeksin,
  • Türkiye; İsrail ile ticaretini, ABD ile askeri tatbikatlarını kessin,
  • Savaş örgütü NATO’dan çıkılsın, İncirlik üssü kapatılsın.” (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İmam hatiplerde servis ve yemek ücretsiz, ya diğer okullar?

SONRAKİ HABER

Çocuğa İstismar davasında savcı sanığının tutuklanmasını istedi mahkeme reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa