28 Eylül 2024 21:41
Son Güncellenme Tarihi: 29 Eylül 2024 16:32

Van’da üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’e ulaşılamıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde birinci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş'e iki gündür ulaşılamıyor. Ailesi kayıp haberinin kendilerine ikinci gün haber verilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Rojin Kabaiş'in sosyal medya paylaşımındah

Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı Seyyid Fehim Arvasi Kız Yurdu’nda akşam yemeği yedikten sonra dışarı çıktı. Kabaiş geri dönmeyince telefonla da ulaşamayan arkadaşları polise haber verdi. Polis ekipler kayıp ihbarı üzerine çalışma başlatırken, arkadaşları da Kabaiş’i aramaya devam etti. Aramalarda kayıp Kabaiş’in kişisel eşyaları bulundu. Bölgedeki kamera görüşünün de Kabaiş’in eşyalarının bulunduğu alanı kapsamadığı belirtildi.

"SUDAN KORKUYORDU"

Kabaiş’in 27 Eylül günü akşam saatlerinde Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği iddia edildi. Genç kadının ailesi, kızlarının sudan korktuğunu belirterek, "Bir gün boyunca yurda dönmemiş olmasına rağmen yurt müdürünün bize ikinci günde bilgi vermesini kabul etmiyoruz ve bu durum hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

Sahil Güvenlik Ekipleri gölde arama çalışmalarını sürdürürken, polis ekipleri kamera kayıtlarını inceliyor. Aile bireyleri de çalışmaların olduğu yerde beklemeye devam ediyor.

YYÜ EMEK GENÇLİĞİ: GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÖĞRENCİYE KARŞI!

Rojin Kabaiş’in kaybolmasına dair açıklama yapan Van yüzüncü Yıl Üniversitesi Emek Gençliği, “En son kampüs sahilinde eşyalarına ulaşılan sıra arkadaşımızın başına ne geldiği bilinmediği gibi yetkililer henüz bir açıklama dahi yapmış değil. Kampüs içerisini polis noktaları ve kameralarla donatan üniversite yönetimi; güvenlik önlemlerinin öğrenci için değil öğrenciye karşı yapıldığını bir kez daha ortaya koydu. Henüz Rojin'e ulaşılamamış olması, üniversite kampüsünün öğrenciler için ne kadar güvensiz bir yer haline geldiğini ortaya koyuyor” dedi.

Emek Gençliği açıklamasının devamında “Bir arkadaşımızın daha kaybedilmesine müsaade etmeyeceğiz! Rojin’e ulaşana kadar başta YYÜ öğrencileri olmak üzere tüm üniversitelileri olayın takipçisi olmaya, “Rojin nerede?​” sorusunu haykırmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırıları Paris'te protesto edildi

SONRAKİ HABER

İsrail, Hizbullah'ın istihbarat kadrosundan üst düzey bir yetkilinin öldürüldüğünü iddia etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa