29 Eylül 2024 09:02

Husiler: İsrail’in Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduk

Yemen'deki Husiler, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD'den dönüşü sırasında, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını duyurdu.

Temsili görsel | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD'de gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndan dönüşü sırasında, Tel Aviv’in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını duyurdu.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, "(Husilerin kontrolündeki) Yemen silahlı kuvvetlerine bağlı füze birliği, Tel Aviv'deki Yafa Havalimanı'nı (Ben Gurion) Filistin 2 tipi balistik füzeyle vurdu" ifadesini kullandı.

Seri, saldırının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, BM Genel Kurulu toplantılarından sonra New York'tan gelişinin ardından gerçekleştiğini belirtti.

Seri, İsrail’in işlediği suçlara karşılık olarak "daha fazla misillemede bulunmaya" devam edeceklerini ve Gazze ile Lübnan'ı savunmak adına "gerektiğinde gerilimi artırmaktan çekinmeyeceklerini" ifade etti.

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Yemen'den ülkenin ortasına doğru fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv'de sirenlerin çalındığını belirterek, bunun İsrailliler arasında paniğe yol açtığı duyurulmuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Evrensel'in manşeti | Terörizm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa