29 Eylül 2024 09:12

Netanyahu: Nasrallah'ın öldürülmesi hedeflerimize ulaşmamız için temel şarttı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Nasrallah'ı öldürülmesi, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için temel şarttı" dedi.

Binyamin Netanyahu | Fotoğraf: Fatih Aktaş/AA

Paylaş

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından ilk kez konuştu.

Nasrallah için “İran'ın kötülük ekseninin ana motoruydu” sözlerini sarf eden Netanyahu, “O sadece İran tarafından harekete geçirilmedi. Birçok durumda İran'ı harekete geçirdi. Nasrallah'ın öldürülmesi, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için temel şarttı” diye konuştu.

Hafta başında, İsrail ordusunun düzenlediği ağır saldırıların "yeterli olmayacağını anladığını" söyleyen Netanyahu, "Nasrallah hayatta olduğu sürece Hizbullah'ın yeteneklerini hızla rehabilite edebilirdi. Ben de emri verdim ve Nasrallah artık bizimle değil” ifadelerini kullandı.

AA'nın haberine göre Nasrallah'ın öldürülmesinin "önümüzdeki yıllarda bölgedeki güç dengesini değiştirecek bir adım" olduğunu söyleyen Netanyahu, "Önümüzdeki günlerde önemli zorluklarla karşılaşacağız ve bunların üstesinden geleceğiz” dedi.

İRAN'A: BİZE SALDIRANLARA BİZ DE SALDIRACAĞIZ

İran'ı da tehdit eden Netanyahu, “Bize saldıranlara biz de saldıracağız. İran'da ya da Orta Doğu'da İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur ve bugün bunun ne kadar doğru olduğunu biliyorsunuz" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Husiler: İsrail’in Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa