29 Eylül 2024 12:04

Nepal'deki sel ve heyelanlarda en az 100 kişi yaşamını yitirdi

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 67 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Fotoğraf: Nepal Ulusal Afet Kurumu (Arşiv)

Paylaş

Güney Asya ülkesi Nepal'de, başkent Katmandu ve çevresindeki vadiyi etkileyen şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 67 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. 3 gündür süren yağışların devam edeceği ve ölü sayısının artmasının beklendiği ifade edildi. Hükümet bölgede eğitime 3 gün ara verildiğini bildirdi.

Nehir kenarlarındaki binlerce ev sular altında kalırken, çoğu karayolu ulaşıma kapandı. İnsanlar çatılarda mahsur kaldı. Katmandu'nun doğusundaki Bhaktapur'da meydana gelen heyelanda bir evin çökmesi sonucu hamile bir kadın ve 4 yaşında bir kız çocuğu da dahil olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi. Katmandu'nun batısındaki Dhading'de heyelan sonucu gömülen bir otobüsten iki ceset çıkarıldı. Araçta şoför dahil 12 kişinin bulunduğu ifade edildi. Nepal Futbol Federasyonuna ait bir eğitim merkezinde meydana gelen heyelan sonucu 6 futbolcu hayatını kaybederken, diğer futbolcuların sel sularına kapıldığı açıklandı. Radyo Nepal'in haberine göre, sel sularından 2 binden fazla kişi kurtarılırken, 200 ev hasar gördü.

Hükümet sözcüsü Prithvi Subba Gurung, yaptığı açıklamada, sel nedeniyle su borularının patladığını, telefon ve elektrik hatlarının etkilendiğini söyledi. Arama kurtarma çalışmalarına 10 bin polis memurunun yanı sıra gönüllüler ve ordu mensuplarının katıldığı belirtildi. Nepal hükümeti, halkı gereksiz seyahatlerden kaçınmaya çağırdı ve yol kazalarını en aza indirmek için Katmandu vadisinde gece yolculuğunu yasakladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Prens Selman'dan Blinken’a: Kişisel olarak Filistin meselesi umurumda değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa