29 Eylül 2024 18:41
Son Güncellenme Tarihi: 29 Eylül 2024 22:58

İsrail, Hudeyde limanına hava saldırısı düzenledi: 4 kişi öldü

İsrail ordusunun Hudeyde limanına düzenlediği hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırıları üstlenen İsrail ordusu, Hudeyde limanı ile elektrik santrallerinin vurulduğunu bildirdi.

Arşiv | Fotoğraf: Sam Al-Sabri/Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Paylaş

Yemen'deki Husiler, İsrail ordusunun Hudeyde'ye hava saldırısı düzenlediğini ve 4 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Husilere ait "El-Mesire" televizyon kanalının haberine göre, İsrail savaş uçakları, Yemen'in batısındaki Hudeyde kentini hedef aldı. İsrail ordusu, Hudeyde kentinde bir elektrik santralini bombaladı.

İsrail ordusunun saldırısında ilk belirlemelere göre, Hudeyde limanında 1 işçi ile elektrik santralinde 3 mühendis hayatını kaybetti, 49 kişi yaralandı. Sağlık ve arama kurtarma ekipleri hedef alınan El-Hali elektrik santralinde kayıplar için arama çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal medya aktivistlerinin yayınladığı görüntülerde, İsrail saldırısı nedeniyle Hudeyde limanında büyük bir yangın çıktığı görülüyor.

İSRAİL SALDIRILARI ÜSTLENDİ

İsrail ordusu, Ras İsa ve Hudeyde limanlarında Husilere ait mevkileri hedef aldığı açıkladı. İsrail savaş uçaklarının, Hudeyde limanı ile elektrik santrallerini vurduğu kaydedildi.

Husiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD dönüşü sırasında, Tel Aviv’in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını duyurmuştu. İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada da Yemen'den ülkenin ortasına doğru fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv'de sirenlerin çalındığını belirterek, bunun İsrailliler arasında paniğe yol açtığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, temmuz ayında Husilerin Tel Aviv'e gerçekleştirdiği ve bir İsraillinin öldüğü saldırının ardından Yemen'in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı'nda Husilerin askeri hedeflerine hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda 9 kişi ölmüş, 89 kişi de yaralanmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

MHP’nin "Aile Çalıştayı"ndan kadınlara düşen: Güvencesiz emek, şiddete mahkumiyet

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de işçiler DİSK'in düzenlediği panelde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa