30 Eylül 2024 10:15
Son Güncellenme Tarihi: 30 Eylül 2024 11:36

İsrail, Beyrut’ta bir binaya saldırdı: FHKC'nin 3 yöneticisi öldü

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenledi. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi saldırıda 3 yöneticisinin öldüğünü duyurdu.

Fotoğraf: Houssam Shbaro/AA

Paylaş

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut’un Kola Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenledi. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda 3 yöneticisinin öldüğünü duyurdu. FHKC'nin silahlı kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut’un Kola Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında FHKC Siyasi Büro Üyesi ve Askeri Güvenlik Dairesi yetkilisi Muhammed Abdulal (Ebu Gazi), FHKC Genel Merkez Komitesi üyesi, Cephe askeri birimi üyesi ve Lübnan'daki askeri komutanı İmad Avde (Ebu Ziyad) ile FHKC yöneticilerinden Abdurrahman Abdulal'ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldırıyla ilgili Lübnan makamlarından ya da İsrail'den henüz bir açıklama gelmedi.

HİZBULLAH LİDERİ EBU EL-EMİN ÖLDÜ

Hamas da Lübnan'daki liderleri Fetih Şerif Ebu El-Emin'in ülkenin güneyindeki El-Bass Kampı'nda bulunan evine İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu. Hamas açıklamasında, Ebu El-Emin'in ailesiyle birlikte öldürüldüğü kaydedildi. 

SURİYE LÜBNAN ARASINDAKİ SINIR KAPISINI VURDU

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Suriye ile Lübnan arasında, Şam'ın güneyindeki Cdeydit Yabus Sınır Kapısı'na saldırı düzenledi. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu, olay yerine ambulans sevk edildiği öğrenildi. Hedef alınan sınır kapısı, Lübnan'ın kuzeydoğusunu Suriye'nin başkenti Şam'a bağlıyor.

İsrail'in Beyrut'un güneyindeki saldırıları sürüyor.

Lübnanlı yetkililer İsrail'in devam eden hava saldırılarında pazar günü en az 105 kişinin daha öldürüldüğünü açıkladı.

İSRAİL, LÜBNAN'A "KARA SALDIRISI" HAZIRLIĞINDA

İsrail ordusunun, ABD'nin engellemelerine rağmen Lübnan'da "sınırlı bir kara operasyonunu" düşündüğü iddia edildi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, İsrail hükümetinin, Lübnan'da sınırlı bir kara "operasyonu" düzenlemeyi ciddi bir şekilde düşündüğü ancak ABD'nin bunun gerçekleşmemesi için İsrail'e benzeri görülmemiş bir baskı uyguladığı öne sürüldü. Hükümetin, henüz bu konuda nihai bir karar almadığı aktarılan haberde, ABD'nin, İsrail ile Hizbullah arasında bir anlaşmaya varmak ve geniş bir askeri çatışmaya sürüklenmemek gerektiğine inandığı kaydedildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sinan Ateş davası görülüyor: Esas hakkında savunmalar yapılacak | Ateş’in Avukatı Yücel davadan çekildi

SONRAKİ HABER

Van'da 2 öğrenci günlerdir kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa