30 Eylül 2024 11:13

Brüksel Havalimanı çalışanları yarın greve çıkacak

Brüksel Havalimanı çalışanları iş yükünün artması ve çalışma koşullarının kötüleşmesinden dolayı yarın greve çıkacak.

Fotoğraf: L.Filipe C.Sousa/Unsplash

Paylaş

Belçika'nın Brüksel Havalimanı çalışanları iş yükünün artması ve çalışma koşullarının kötüleşmesinden dolayı yarın greve çıkacak.

Havalimanı altyapısını, toplu taşıma seçeneklerini ve dinlenme alanlarını yetersiz bulan çalışanlar, şartlarda iyileştirme talep ediyor.

Brüksel Havalimanı yetkilileri yaptıkları açıklamada, 1 Ekim Salı günü güvenlik personelinin greve gideceğini ve uçuşlarda aksama yaşanmasının beklendiğini söyledi.

Açıklamada, hava yolu firmalarının, etkilenen yolcularla iletişime geçeceği ifade edilirken, gidiş yönlü seferi olan yolcuların 1 Ekim'de havalimanına gelmemeleri istendi.

Brüksel'e geliş yönünde seferlerin yapılabileceğine, ancak bunlarda da iptaller olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, Brüksel Havalimanı'na seferi olan bütün yolcuların uçuşlarının durumunu kontrol etmesi tavsiye edildi. Brüksel Havalimanı'ndaki grev nedeniyle yaklaşık 50 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor.

12-13 Eylül tarihinde de Belçika'nın Charleroi Havalimanı'nda bagaj, check-in, yakıt ikmali ve güvenlik gibi hizmetlerde çalışanlar grevi çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

FBI, Erden Timur'u havalimanında Eric Adams'la ilgili sorguladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa