30 Eylül 2024 12:33
Son Güncellenme Tarihi: 30 Eylül 2024 13:49

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım: İsrail'in kara saldırısına hazırız

Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından grubun geçici lideri olan Naim Kasım, Nasrallah'ın yolunu takip edeceklerini belirtti; İsrail'in olası kara saldırısına hazır olduklarını dile getirdi.

Ekran görüntüsü, Naim Kasım'ın video mesajından alınmıştır.

Paylaş

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın 27 Eylül'de Dahiye'ye İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmesinin ardından grubun geçici lideri olan Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kazım, suikasta dair konuşma yaptı. Nasrallah'ın yolunu takip edeceklerini belirten Kasım, İsrail'in Lübnan'a olası kara saldırısına hazır olduklarını dile getirdi.

"ABD İSRAİL'İN SUÇ ORTAĞIDIR"

Konuşmasına "Kardeşimizi, liderimizi kaybettik" ifadeleriyle başlayan Kasım, ABD'nin İsrail'in katliamlarını desteklediğine dikkat çekti. Kasım, "ABD her türlü imkanla İsrail'e destek olmaktadır. İsrail'in suç ortağıdır. Sınırsız askeri desteğin yanı sıra her türlü ekonomik desteği de sağlamaktadır. Bu vahşetin yanına kalacağına düşünüyorsa gerçekten yanılıyor" dedi.

"NASRALLAH'IN YOLUNU TAKİP EDECEĞİZ"

Nasrallah'ın izlediği yolu takip edeceklerini belirten Kasım, grubun Filistin halkını ve Gazze'yi desteklemeye devam edeceğini söyledi. Kasım, "Operasyonlarımız, Nasrallah'ın ölümünün ardından da sürüyor" dedi. 

"DİRENİŞ GÜÇLERİ KARA SALDIRISINA HAZIR"

İsrail'in Lübnan'a yönelik olası kara saldırısına hazır olduklarını dile getiren Kasım, "Savaşın daha uzun süreceğini kabul ediyoruz ancak her türlü olasılığa hazırız. Eğer kara saldırısı gerçekleştirilecekse buna da hazırız. Direniş güçleri kara saldırısına hazırdır. Eminiz ki düşman İsrail, asla hedeflerine ulaşamayacak" ifadelerini kullandı.

Kasım, en kısa zamanda Nasrallah'in halefinin de seçileceğini belirtti, "Yeni genel sekreteri, Hizbullah'ın mekanizmasına uygun olarak seçeceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD Tayvan'ı silahlandırıyor

SONRAKİ HABER

Kayıp üniversiteli Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarında 3'üncü gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa