30 Eylül 2024 13:11
Son Güncellenme Tarihi: 30 Eylül 2024 15:08

Kayıp üniversiteli Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarında 3'üncü gün

Van’da 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları sürüyor. Aile yurt müdüründen şikayetçi olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Rojin Kabaiş'in sosyal medya paylaşımındah

Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta akşam yemeği yedikten sonra dışarı çıktı. Rojin Kabaiş, geri dönmeyince, telefonla da ulaşamayan arkadaşları 28 Eylül Cumartesi günü saat 12.00 sıralarında polise haber verdi. Polisin yaptığı araştırmada Kabaiş'in 27 Eylül günü saat 18.30'da Van Gölü sahiline çakıl taşı toplamaya gideceğini söylediği, birlikte gitmeyi teklif ettiği arkadaşının ise olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül günü Kabaiş’in arkadaşlarının, Van Gölü sahilinde yaptığı aramada Rojine ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu, telefon incelenmek üzere polis ekiplerine teslim edildi.

Rojin için polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye ekipleri 3'üncü günde de çalışmalarını sürdürdü. Rojin'in cep telefonunun bulunduğu Van Gölü sahilinde Çevik Kuvvet polisleri, göl üzerinde ise jandarma, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri tekne ve botlarla arama çalışması yapıyor. Arama çalışmalarında jandarmaya ait su üstü radar cihazı da kullanılıyor. Bu arada polis atlı birlikleri de sahil kenarında arama yapıyor.

Diyarbakır'dan gelen Rojin Kabaiş'in ailesinin bekleyişi sürüyor.

Kabaiş'ten 27 Eylül'den bu yana haber alınamazken, baba Adem Kabaiş ne olduğuna dair ellerinde hiçbir veri olmadığını söyledi.

BABA KABAİŞ: KİMSEYLE BİR DÜŞMANLIĞI YOKTU

Gazetemize konuşan baba Nizamettin Kabaiş, “Arama çalışmaları devam ediyor, herhangi bir şeye rastlanmadı, biz de bekleyişimizi sürdürüyoruz. Kaçırılmış mı intihar mı etmiş şu an bir şey söylemek çok zor, net olarak bir şey söyleyemiyoruz. Telefonunu, eşyalarını bırakmış oraya biri kaçırmış ya da kendi rızasıyla gitmiş desek olmaz. Net olarak bir şey demek çok zor. Kızımla biri arasında bir düşmanlık vardı desem o da yok” dedi.

“YURT MÜDÜRÜNDEN ŞİKAYETÇİYİM”

Kabaiş, DHA'ya yaptığı açıklamada yurt yetkililerinin kendilerine geç haber verdiğini belirterek, "Kızımın bulunması için herkes yardımcı olsun. Acımız çok büyük. 25 Eylül Çarşamba günü kızımı ben üniversiteye getirmiştim. 2 gün de okula gitmiş. Kaybolduğu gün akşam yemeğini yedikten sonra saat 18:30'da yurttan ayrılmış sahilde gezmiş. Sahilde yürürken kamerada görünüyor. Sahilde telefon, kulaklık, kek ve suyunu orada bırakmış. Burada büyük bir yanlışlık var. Yurt müdüründen şikayetçiyim, keşke daha erken haber verseydi, daha iyi olurdu. Suç duyurusunda bulundum, bana geç haber verdikleri için. Yurt yetkilileri 18 saat sonra bana haber verdi. Hem biz hem de polis karakoluna geç haber vermişler. Daha erken haber verseydiler daha çabuk bulunurdu" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım: İsrail'in kara saldırısına hazırız

SONRAKİ HABER

Gazze'de can kaybı 41 bin 615'e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa