30 Eylül 2024 15:33
Son Güncellenme Tarihi: 30 Eylül 2024 23:22

AKP'li vekilin arabasında uyuşturucu iddiası istifa getirdi

AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, bir adli soruşturmada oğlunun adının geçmesi üzerine AKP'den istifa ettiğini duyurdu.

Ekran görübtüsü @ahmetzenbilci X paylaşımıdan alınmıştır

Paylaş

AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, oğlunun adının geçtiği adli soruşturmanın etkin yürütülmesi için istifa ettiğini açıkladı. Ancak daha sonra adli soruşturmanın uyuşturucuyla ilgili olduğu, 20 kilogram skunk ele geçirilen aracın ise milletvekili Zenbilici adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı. 

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir uyuşturucu ticareti soruşturması kapsamında AKP Adana milletvekili Ahmet Zenbilci'nin oğlu T.Z., gözaltına alındı. T.Z.'nin kullandığı araçta yapılan aramada 20 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. Aracın ise Milletvekili Ahmet Zenbilci adına kayıtlı olduğu belirlendi. Osmaniye Adliyesi’ne çıkarılan AKP'li vekilin oğlu, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan tutuklandı.

AKP’Lİ VEKİL İSTİFA ETTİ

Olayın ardından AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, yaptığı yazılı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesi olarak ise “Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin yürütülmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir” iddiasında bulundu. 

AKP Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, bir adli soruşturmada oğlunun adının geçmesi üzerine partisiyle ilişkisini sonlandırdığını duyurdu. Ahmet Zenbilici sosyal medyada yaptığı istifa açıklamasının ardından X hesabını sildi.

Zenbilci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bir adli soruşturmada oğlumun da adının geçtiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.  Asla tasvip etmediğim bu durum nedeniyle soruşturmanın etkin ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması en büyük beklentimdir. Bu sürecin mensubu olmaktan gurur duyduğum partime ve arkadaşlarıma zarar vermemesi için partimden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygıyla."

Zenbilci ardından X (Twitter) hesabını sildi.

"OĞLU HAKKINDA UYUŞTURUCU SORUŞTURMASI VAR"

Gazeteci Altan Sancar, istifa kararına ilişkin "Öncesi Sonrası" yayınında yaptığı değerlendirmede AKP'li Ahmet Zenbilci'nin oğlunun yurt dışında olduğunu aktardı.

Sancar, X hesabından yaptığı paylaşımda da "Zenbilci’nin oğlu hakkında uyuşturucu madde nedeniyle soruşturma var. Oğlu şu an yurt dışında" iddiasını öne sürdü. 

Halk TV programcısı İsmail Saymaz, konuya ilişkin AKP’li kaynaklardan bilgi aldı. Saymaz'ın edindiği bilgilere göre Zenbilci’nin oğlu, bir uyuşturucu soruşturmasında geçen hafta gözaltına alındı ve tutuklandı.

DURUM ERDOĞAN'A BİLDİRİLDİ

Bu durum Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Erdoğan da kurmaylarına Zenbilci'nin derhal partiden istifa etmesi gerektiğini söyledi. Zenbilci de bugün partisinden istifasını açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da sağlık emekçileri şiddeti protesto etti

SONRAKİ HABER

Bildirici'nin eleştiri yazıları incelendi: Yeni Şafak, Türkiye ve Sabah etik ihlalinde zirvede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa