30 Eylül 2024 16:40

ABD'den İran'a "Doğrudan saldırıda İsrail'i dizginlemek zor olur" uyarısı

Haaretz gazetesi, ABD'nin üçüncü bir ülke aracılığıyla İran'a uyarı mesajı gönderdiğini yazdı: "Doğrudan saldırı durumunda İsrail'i dizginlemek zor olur."

Fotoğraf: Fatemeh Bahrami/AA

Paylaş

ABD yönetiminin, üçüncü bir ülke aracılığı ile İran'a uyarı mesajı gönderdiği kaydedildi. Haaretz gazetesinin haberinde, Joe Biden yönetiminin Tahran'a "İsrail'i dizginlemenin zor olacağını" ilettiği ileri sürüldü.

Haaretz'in haberinde, "ABD, İran'ın önümüzdeki birkaç gün içinde İsrail'e doğrudan saldırması durumunda, İsrail'in bu kez vereceği yanıtın, İran'ın Nisan ayında İsrail'e karşı yüzlerce füze ve insansız hava aracı fırlatmasından daha geniş ve büyük olacağı uyarısında bulundu" ifadelerine yer verildi.

Haberde Amerikan'ın mesajının içeriğini gören Batılı bir diplomatın Haaretz'e yaptığı açıklamada “İranlılar, altı ay içinde ikinci kez doğrudan saldırmaları halinde ABD'nin İsrail'i dizginlemekte zorlanacağı mesajını net bir şekilde aldılar” dedi. Yetkili, “Şu anda Amerika'nın tüm çabası, özellikle de başkanlık seçimlerinden önce genel bir savaşı önlemek” dedi.

ALMANYA’DAN NASRALLAH SUİSKASTINA DESTEK

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesiyle ilgili olarak, saldırının İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu iddia ederek, “Hizbullah elbette bir terör örgütüdür ve bunun Hizbullah’ın üst düzey liderlerinin bir toplantısı olduğu açıktır” dedi. Sözcü, “Uzaktan bile olsa, bundan sonraki operasyonlarını planladıklarını varsayabiliriz” ifadelerini kullandı. 

SUUDİ ARABİSTAN’DAN İSRAİL’E TEPKİ YİNE YOK

Suudi Dışişleri Bakanlığı Lübnan’daki gelişmelerin ‘büyük endişeyle’ takip edildiğini açıkladı. Ancak açıklamada “gelişmelerin” ne olduğu belirtilmezken İsrail’in adı da geçmedi. Dün yapılan açıklamada “Lübnan’ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması” gerektiği vurgulandı ve tıbbi yardım ve insani yardım gönderileceği duyuruldu.

Cuma günü Nasrallah’ı öldüren şiddetli İsrail saldırısı Beyrut’un güney banliyölerinde sivillerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede çok sayıda konutu enkaza çevirmişti. 2 bin kiloluk bombalarla yapılan saldırı nedeniyle birçok kişi enkaz altında kaldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 64 bin 595 TL oldu

SONRAKİ HABER

Demet Sabancı: Eric Adams'a Türk konukseverliğini gösterdim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa