30 Eylül 2024 16:52

Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması: TBMM'nin yapabileceği bir şey yok

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AYM'nin "milletvekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde" kararı verdiği Can Atalay ile ilgili "TBMM'nin yapabileceği bir şey olmadığını" savundu.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'la ilgili devam hak ihlali için "Sonuç almak bakımından TBMM'nin bu aşamada yapabileceği bir şey yoktur" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’nin yeni yasama dönemi öncesinde basın toplantısında konuştu."Yeni anayasa" çalışmaları kapsamında yeni dönemde de görüşmeler yapacağını söyleyen Kurtulmuş, “Türkiye’de sadece bir ya da birkaç partinin değil bütün toplumun anayasası olarak kabul edilebilecek bir millet sözleşmesine ihtiyaç olduğu aşikardır. Partilerin görüşlerinin alınması ve sürecin açık şekilde yürütülmesinin yanında önümüzdeki dönemde görüşü olan bütün kesimlerin görüşlerinin alınacağı bir dönemi TBMM Başkanlığı olarak kendimizi yükümlü sayıyoruz” diye konuştu.

"TBMM'NİN YAPACABİLECEĞİ BİR ŞEY YOK"

Kurtulmuş, AYM'nin "milletvekilliğinin düşürülmesi yok hükmünde" kararı verdiği Can Atalay'ın durumuna ilişkin soru üzerine, "Meselenin bundan sonraki kısmı tamamen hukuki süreçlerle ilgilidir. Sonuç almak bakımından TBMM'nin bu aşamada yapabileceği bir şey yoktur" dedi.

TBMM Genel Kurulu, 16 Ağustos'ta Can Atalay için olağanüstü toplanmış, AKP'li Alpay Özalan TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın üzerine yürümüş ve saldırmıştı. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit de başından yaralanmıştı. Muhalefetin Can Atalay ile ilgili verdiği genel görüşme talebi ise oy çokluğuyla reddedilmişti. CHP, 3 Eylül'de Can Atalay'ın durumunu görüşmek üzere yeniden TBMM'nin olağanüstü toplanması için başvuru yapmış, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başvuruyu reddetmişti. Meclis Başkanı Kurtulmuş ret yazısında "Can Atalay hakkında yetkili adli mercilerden kesinleşmiş hükmün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırıldığına dair bir karar Başkanlığımıza ulaşmamıştır" demişti. (POLİTİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Adalet Ağaoğlu’nun ‘Çıkış’ oyunu Esenyurt’ta sahneleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa