30 Eylül 2024 18:03

DEM Partili Doğan, Temer Temel’in öldürülmesini Meclis gündemine taşıdı

DEM Parti Şırnak Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Şırnak'ta öldürülen Temer Temel'i Meclis gündemine taşıdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

DEM Parti Şırnak Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Şırnak Beytüşşebap’ta öldürülen Temer Temel davasına gizli tanık ifadelerinin dikkate alınmamasını ve kapsamlı soruşturma yapılmadığı kanaati oluştuğunu belirterek, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığına cevaplanması için iki soru önergesi verdi.

7 Mayıs 2023 tarihinde Temer Temel adlı yurttaş Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Setkar köyünde, evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi. Yapılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıklar İskender Temel, Hakkı Temel ve Lezgin Temel Şırnak 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonucunda tutuklandı. 6 Mart 2024'te görülen 5'inci duruşmada savcılığın, ceza istemine rağmen mahkeme heyeti tarafından beraat verilerek tahliye edildiğine dikkat çeken Ayşegül Doğan, “Söz konusu olayla ilgili, pek çok davada haksız-hukuksuz bir şekilde dikkate alınan gizli tanık ifadelerinin bu davada dikkate alınmaması, kapsamlı soruşturma ve inceleme yapılmadığı kanaati oluşturmuştur” dedi.

Doğan, dosya kapsamında tutuklu sanıklardan Lezgin Temel ve Hakkı Temel'in olayın yaşandığı ana ilişkin, olayla ilgili konuşmaların geçtiği tape kayıtları ve olayda kullanılan silahın bir köy korucusuna ait olduğuna dair İskender Temel ile diğer kişiler arasındaki tape kayıtları gibi somut deliller ile gizli tanığın açık beyanları ve sanıkların çelişkili beyanları göz önünde bulundurularak savcı tarafından sanıklar hakkında "Tasarlayarak Kan Gütme Saikiyle Öldürme suçundan "Ağırlaştırılmış Müebbet ceza mütalaası verilmesine karşın mahkeme heyetince sanıklar hakkında beraat kararı ile tahliyelerine karar verildiğini söyledi.

“GİZLİ TANIK İFADELERİ NEDEN DİKKATE ALINMADI”

Doğan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, “Birçok davada "gizli tanık" ifadeleri dikkate alınırken, bu davada neden dikkate alınmadı?​” diye sordu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da Doğan şu soruları yöneltti:

  • Olayda kullanılan silahın bir köy korucusuna ait olduğuna dair tape kayıtları dosya olmasına karşın, ilgili kolluk birimleri veya İçişleri Bakanlığı tarafından bu hususta herhangi bir araştırma, soruşturma ya da inceleme yapıldı mı?
  • Temer Temel'in vurulduğu yer ve çevresinde bulunan mobese kayıtları incelendi mi? İncelenmediyse hangi gerekçe ile incelenmedi?
  • Temer Temel'in vurulduğu olay yerinde uzun namlulu silahlarda kullanılan 8 adet boş kovan incelendi mi? Bu silahların kime ait olduğu bulundu mu? Uzun namlulu silahların nasıl elde edildiğine ilişkin herhangi bir araştırma yapıldı mı?
  • -Beytüşşebap İlçe Jandarma Komutanlığı'nın olay yeri raporunda, olay yerinde bulunan kovan, duvar ve ağaca isabet eden mermi çekirdeklerinden sanığın, müştekinin evinin hemen yanında bulunan ve metruk halde olan Abdullah Temel'e ait evin üstünde bulunan kulübe tarzındaki yerden maktule doğru ateş edildiği yönündedir. Mermi çekirdeklerinin hangi silahtan ateşlendiği ve kime ait olduğu araştırıldı mı? 

(HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'daki orman yangınında 2 kişi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Yeni yasama yılı: "Meclis ancak halkın zoruyla adım atabilir"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa