01 Ekim 2024 11:45

Erdoğan'dan sonra Bahçeli: Sarsılmaya çalışan iç cephemizdir

Erdoğan'ın ABD dönüşü “iç cephe” kavramını gündeme getirmesinin ardından Bahçeli de grup toplantısında aynı vurguyu yaptı: "İç cephemizi hedef alanlar iyi duysun. Cumhur İttifakı'nı yaşatacağız."

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD temaslarından hayal kırıklığı ile dönen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma günü yaptığı açıklamasında, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyeli yapısını eleştirmiş, "Türkiye olarak daimi üye olmanın gayreti içindeyiz, ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok ve daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi bir hesapları yok.” demişti. Ardından "iç cephe” kavramını gündeme getirerek, "İç cephemizde bir gedik açılırsa bu son derece maliyetli olur, hepimiz kaybederiz. İç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır. Biz o iç cepheyi çökerttirmeyiz”... ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli'nin de bugünkü grup toplantısında aynı vurguyu yapması dikkat çekti. "Sarsılmaya çalışan iç cephemizdir. Buna izin vermeyeceğiz vermeyeceğiz Dağıtılmak istenen sağasağlam birliğimiz ve dirliğimizdir. İç cephemizi hedef alanlar iyi duysun. Cumhur İttifakı'nı yaşatacağız. Bizde sosyal medya suikastlerine boyun eğecek fıtrat yoktur." diye konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

 

"GİDECEĞİMİZ, BİR YURT KÖŞESİ YOKTUR"

"İnsani değerler, insan hak ve hukuku ayaklar altındadır. Bu salgının ülkemizi tesir altına alıyor olması hepimize alarm vermelidir. Yol haritamızı belirlemek varken birbirimizi hırpalamak gaflet ve delalettir. Başka Türkiye yoktur. Gideceğimiz, bir yurt köşesi yoktur. Bölgesel tehdit dalgaları kıyımıza vuruyor. Türk milleti birbirine sımsıkı sarılmakla mükelleftir."

"CUMHUR İTTİFAKINI YAŞATACAĞIZ"

"Demokrasi kalpazanları, siyasi dolandırıcılar, bukelamun mizaçlı fırıldaklar, emperyalizmin damga yemiş uşakları, aklı ve iradesi rehin işbirlikçiler ne derlerse desin kaotik dünyaya karşı milli ve manevi cephemizin tahkimatı başlıca vazifemizdir. Sarsılmaya çalışan iç cephemizdir. Buna izin vermeyeceğiz vermeyeceğiz Dağıtılmak istenen sağasağlam birliğimiz ve dirliğimizdir. Hedef alınan milli birlik ve varlığımızdır. Tüm dünya duysun ki ölümüz şehit dirimiz yiğit direncimiz müthiştir. Şansını denemek isteyen varsa buyursun gelsin.  Bizi birbirimize düşürüp yutmayı planlayanların boğazına dururuz, haydi durmadık diyelim bu kez de yağlı urgan olur boğazlarına dolanırız. Küresel tezgahta yakasını kaptırıp iç barış ve huzur ortamamızı karıştırmak için fırsat kollayanların kulaklarında bu sözlerimin çınlaması tavsiyemdir. Sakın ola Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ilkeleri üzerinde tahribatla oynamaya heves edilmesin. Sahte ve sanal gündemlere kaptıracak yakamız yoktur. Küresel projelere boyun eğecek tamam diyecek saklanıp sinecek korkak bir meşrep bizde yok. Sosyal medya suikastlerine boyun eğecek fıtrat yoktur. Cumhur İttifakı'nı yaşatacağız."

"Savaş neredeyse vatanımızın sınırlarına kadar dayanacaklar. Ortadoğu'da insanlık can çekişiyor. İsrail Ortadoğu'da zorbalıklarına yenilerini ekliyor. Hizbullah lideri Nasrallah ve Hamas liderinin suikastı ortadadır. BM'nin bu duruma müdahale niyeti bile yoktur. BM'nin fonksiyonel yapısı değişmelidir. Yoksa boykot kaçınılmaz."

SİNAN ATEŞ DAVASI

"Bir avuç MHP düşmanı ile adliye kapılarında düşüp kalkması tek kelime ile yüzsüzlüktür.  Görülen bir cinayet davası vesilesi ile partimizi şerefsizce suçlamaktalar. Azmettirici ve katil arayanlar, timsah gözyaşarı ile sabrımızı sınayanlar önce aynaya bakacaklar. MHP Ankara'da görülen malum davanın duruşmalarını takip etmektedir. 

HALK TV VE CHP'Yİ HEDEF ALDI

Özgür Özel sana diyorum; iddiaların da aynen şahsın gibi çürüktür. Siyasi kışkırtmanın figüranı olmak bir hanımefendiye yakışmayacaktır. Kapımızın önünde baykuş öttürmeyiz, kanat çırpan akbabaların da kanatlarını yırtarız. Buradan sesleniyorum; HalkTV ve CHP ayağınızı denk alın. MHP'yi çiğnetmem." 

"Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile 9. yargı paketinin kısa sürede tamamlanacağına inanıyorum. İttifakımız ekonomik ve siyasi istikrarımızın güvencesidir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şırnak ve Erzurum’da ev baskınları

SONRAKİ HABER

İmalat sanayisinde belirgin daralma: Pandemiden bu yana en düşük seviyeyi gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa