01 Ekim 2024 12:07

Brooklyn Belediye Başkanı Reynoso: Türk yetkililer beni hediyelerle etkilemeye çalıştı

Brooklyn Belediye Başkanı Antonio Reynoso, Türkiye hükümetinden hediyeler gönderildiğini, tatil davetleri aldığını açıkladı. Reynoso, bunları geri çevirdiğini iddia etti.

Fotoğraf: Flickr/Craighton Miller (CC BY 2.0)

Paylaş

Brooklyn Belediye Başkanı Antonio Reynoso, göreve başladığında Türkiye hükümetinden sekiz porselen çay seti aldığını, ancak bu hediyeleri iade ettiğini iddia etti.

Reynoso, ayrıca Türkiyeli yetkililerin kendisini Türkiye'ye tüm masrafları karşılanacak şekilde davet ettiğini ancak bu teklifi de geri çevirdiğini iddia etti.

PIX 11 ile yaptığı bir röportajda Reynoso, selefi Eric Adams'ın benzer hediyeleri kabul ettiğini ve bunun sonucunda yolsuzluk suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Reynoso, Adams’ın geçmişte bu tür hediyeleri kabul ederek Türkiye hükümetine bir fırsat tanıdığını düşündüğünü söyledi: "Onların benimle de benzer bir ilişki kurmaya çalıştığını şimdi daha iyi anlıyorum."

YOLSUZLUK İDDİALARI

Eric Adams, Brooklyn Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Türkiye hükümetinden 100 bin doları aşan değerlerde lüks seyahat, otel konaklamaları, iş sınıfı uçuşlar ve yemek davetleri gibi hediyeler almakla suçlanıyor.

Federal savcılara göre Adams, bu hediyeleri kabul ederek Türkiye hükümetinin etkisi altına girdi ve çıkarları doğrultusunda hareket etti.

Savcılar, Adams’ın Türkiye hükümetinin isteği üzerine güvenlik endişelerine rağmen FDNY’nin 36 katlı Türk Evi gökdelenini açması için baskı yaptığını iddia ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

32 yıldır tutuklu olan hasta mahpusun tahliyesi 4'üncü kez ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa