01 Ekim 2024 12:57

Rojin Kabaiş için önerge: Kameraların olduğu alanda günlerdir neden sonuç alınamıyor?

Van’da 5 gündür kayıp olan Rojin Kabaiş için önerge veren DEM Parti’li Sayyiğit, arama çalışmalarının ne zaman başladığını ve kameraların olduğu alanda hâlâ neden sonuç alınamadığını sordu.

Fotoğraf: Rojin Kabaiş'in sosyal medya paylaşımındah

Paylaş

Van’da 27 Eylül akşamı kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit verdiği önergede İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya arama çalışmalarının ne zaman başlatıldığını ve güvenlik kameralarına rağmen günlerdir Rojin Kabaiş için nasıl sonuç alınmadığını sordu.

DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Gülistan Doku, Narin Güran’ı da hatırlatarak 5 gündür haber alınamayan Rojin Kabaiş’i Meclis gündemine taşıdı.

Sayyiğit,Van’da da son üç günde yaşanan üç olay, sorunun lokal düzeyde vardığı noktayı göstermektedir. Başkale’de 17 yaşındaki Sebahat Tayan erkek şiddetine uğrarken Çaldıran’da 21 yaşındaki bir kadının şüpheli ölümü basına yansımıştır. Yine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kaybolduğu/kaybettirildiği haberi kamuoyunda yer almıştır. Kabaiş’in ailesi, kendilerine bir gün sonra haber verildiğini, ihmallerin yaşandığını ifade etmektedirler. Bunun yanında arama faaliyetlerinin yeterli olmadığı, aramaların tek bir şüpheye odaklandığı yönünde de eleştiriler bulunmaktadır. Diyarbakır’da Narin Güran’ın arama – tarama çalışmalarında yaşananlar ile 5 yıla yakındır bulunamayan Gülistan Doku vakası göz önüne alındığında Kabaiş’in kaybolması / kaybettirilmesi olayı daha da önemli bir hal almaktadır” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu sorular yer aldı:

  1.  “Van’da kaybolan/kaybettirilen 21 yaşındaki Rojin Kabaiş hakkında Bakanlığınızda hangi bilgiler bulunmaktadır?
  2. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’ten haber alınamadığı bilgisi ne zaman alınmıştır? Arama çalışmaları ne zaman başlatılmıştır?
  3. Van’da 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kaybolması/kaybettirilmesinde herhangi bir ihmal olup olmadığı araştırılmış mıdır? Buna ilişkin neler yapılmıştır?
  4. Güvenlik kameralarının yaygın olduğu bir alanda 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in aramalarında 5 gündür neden sonuç alınamamaktadır?
  5. Van’da Rojin Kabaiş’in bulunması amacıyla her türlü imkân kullanılmakta mıdır? Bu kapsamda hangi adımlar atılmıştır?​” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Alaşehir’de Antimon madeni projesine karşı itiraz davasında karar 15 gün içinde çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa