01 Ekim 2024 13:51

İsrail'den Lübnan'ın güneyindeki halka ikinci tehdit: Evlerinizi terk edin

Lübnan'ı karadan işgale başlayan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan'ın güneyindeki halkı kuzeye doğru göçe zorlayan ikinci bir çağrı yaptı.

Fotoğraf: @AvichayAdraee/X

Paylaş

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya hesabından Lübnan'ın güneyindeki halkı kuzeye doğru göçe zorlayan ikinci bir çağrı yaptı.

Açıklamada Lübnanlıların Litani Nehri'nin güneyine araçlarıyla geçmemeleri ve güneydeki 28 köy ve belde halkının evlerini terk etmeleri istedi.

Adraee açıklamasında, "Evlerinizi derhal terk ederek Litani Nehri'nin kuzeyine geçmeniz gerekir. Dikkat! Güneye yönelmeniz yasak, güneye hareket etmeniz halinde hayatınız tehlikededir." ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Litani Nehri'nin İsrail sınırına en yakın noktası 8 kilometre, en uzak noktası ise 28 kilometre mesafede bulunuyor.

İsrail ordusu salı günü yerel saatle 02:00'de Lübnan sınırına kara işgali başlattığını açıkladı. İsrail, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik "sınırlı ve yoğun" kara saldırıları yaptıklarını öne sürüyor. Lübnan ordusu güneydeki pozisyonlarından çekildi.

İsrail ordusunun karadan ve havadan saldırıları sürüyor.

Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, Hizbullah’ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1273 kişi yaşamını yitirdi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında öldürüldü. İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak Valisi’nden sağanak nedeniyle “işyerinizi, evinizi terk edin” çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa