01 Ekim 2024 15:45

İsrailli aşırı sağcı grup, Lübnan'ın güneyi için ev ilanı yayınladı

İsrail'in karadan işgal saldırısı başlattığı Lübnan'ın güneyinde yerleşim yerleri kurmak isteyen İsrailli aşırı sağcı bir grup, emlak ilanları yayınlamaya başladı.

Görsel uritsafon'un sitesinden alınmıştır

Paylaş

"Güney Lübnan Yerleşim Hareketi" adlı İsrailli aşırı sağcı bir grup, İsrail'in karadan işgal saldırısı başlattığı Güney Lübnan için emlak ilanları yayınlamaya başladı.

Bir siteye modern bir evin fotoğraflarını ve askeri üniforma giymiş İsrailli aile görselinin konulduğu ilan 29 Eylül'de paylaşılırken, ilan metninde şu ifadeler kullanıldı: "Lübnan’da ev alma zamanı! Hizbullah liderliğinin, Nasrallah da dahil, ortadan kaldırılmasından ve muhteşem çağrı cihazları saldırısından sonra siz de büyük bir ev, karlı dağ manzarası ve atalarımız Aşer ve Naftali kabilesinin çocuklarının mirasında sıcak bir topluluk hayali mi kuruyorsunuz? Bu hayale sadece bir stratejik karar kadar uzaktayız: Lübnan’ın güneyini ezmeye devam etmek ve sakinlerinin geri dönmesine izin vermemek! Bunun gerçekleşmesine yardımcı olun, bize katılın!"

İsrail ordusu gece saatlerinde karadan Lübnan’ın güneyine işgal saldırıları başlatmıştı. İsrail'in Lübnan'ın güneyine ve Beyrut'a saldırıları sürerken, bir haftadır İsrail'in hava saldırılarına maruz kalan binlerce kişi evlerini bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim-İş’ten MEB’in 'temizlik' açıklamasına tepki: "Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleri gizlemeye çalışmaktadır"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa