01 Ekim 2024 16:51

İsrail'in öldürdüğü iki kişiye "saygı duruşu" Fransa Meclisinde reddedildi

Fransa'da Meclis'in İsrail'in saldırılarında ölen iki Fransa vatandaşına saygı duruşu ile açılması teklifi reddedildi.

Fotoğraf: Ank Kumar/ Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International/Wikimedia Commons

Paylaş

Fransa'da Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisi milletvekillerinin, erken genel seçimlerin ardından yeni yasama yılına başlayan Ulusal Meclis'in İsrail’in Lübnan'a saldırılarında hayatını kaybeden 2 Fransız için saygı duruşu yapılarak açılması teklifi reddedildi. LFI Meclis Grup Başkanvekili, "İki vatandaşımız öldürülmüşken, Fransa’nın sessiz kalmasından çok endişeliyiz" diyerek tepki gösterdi.

Haftalık basın toplantısında konuşan LFI Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet’in Lübnan'da öldürülen Fransa vatandaşları için saygı duruşunda bulunulması tekliflerini reddetmesine tepki gösterdi. Pivet’in "Meclisteki saygı duruşunun büyük ulusal anlara" yönelik olduğunu söylediğini belirten Panot, Lübnan'da hayatını kaybeden iki vatandaş için saygı duruşunda bulunulmasına izin verilmemsini eleştirdi. İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Lübnan’daki durumun bu ülkede 23 bin vatandaşı ve 700 askeri ile Fransa’yı doğrudan etkilediğini hatırlatan Panot, "İki vatandaşımız öldürülmüşken, Fransa’nın sessiz kalmasından çok endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

Panot, Fransa için Lübnan'ın sınırlarının ihlal edilmesini ve egemenliğinin tanınmamasını kabul etmenin çok vahim bir eşiği aşmak anlamına geldiği değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, 30 Eylül'de İsrail'in Lübnan'a saldırılarında 60 yaşında bir Fransa vatandaşının yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Geçen hafta ise 87 yaşında Fransa vatandaşı bir kişinin, Lübnan'ın Sur kentinde yaşadığı evin yakınlarında meydana gelen patlamanın ardından bulunduğu binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirdiği bildirilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KOÜ'de yeni skandal: Bakanlık servisleri kaldırmayın dedi, rektörlük kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa