01 Ekim 2024 16:26

EMEP: Yaptırım olmadıkça İsrail barbarlığı durmaz

EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, İsrail’in Lübnan’a ve Gazze'ye saldırılarına karşı somut bir yaptırım ve yanıt içermeyen tutumun İsrail barbarlığını durduramayacağını belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, İsrail’in Lübnan’a da kara harekatı düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Somut bir yaptırım ve yanıt içermeyen hiçbir tutumun İsrail barbarlığını durduramayacağı açıktır” dedi.

Barbarlıkta sınır tanımayan İsrail siyonizminin ABD başta olmak üzere, Batılı emperyalistlerin ve bölgedeki iş birlikçilerinin desteğini arkasına alarak hareket ettiğini söyledi. İsrail’in barbarlığı karşısındaki tepkilerin cılızlığının da bu pervasızlığı cesaretlendirdiğini belirten Aslan, Dışişleri Bakanlığının ve Birleşmiş Milletlerin açıklamalarının caydırıcı olmadığını ifade etti. Aslan, “Filistin’e yönelik soykırım boyutuna varan saldırılarında, yarısında fazlası çocuk ve kadın olmak üzere 45 bine yakın kişinin ölümüne yol açan İsrail, Lübnan’a yönelik saldırılarıyla katliamlarına yenilerini eklemektedir. Somut bir yaptırım ve yanıt içermeyen hiçbir tutumun İsrail barbarlığını durduramayacağı açıktır. Sınır tanımayan İsrail barbarlığı durdurulmalıdır! Ülkemiz işçi ve emekçilerini, bölgemiz halklarını emperyalizm destekli bu siyonist barbarlığı durdurmak için mücadeleye çağırıyoruz!” dedi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilkent Felsefe Şenliği'ne bir bakış

SONRAKİ HABER

Kent Lokantası önünde yoksulluğa tepki: Sömüre sömüre kemikte ilik kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa