İran'dan İsrail'e 200 üzeri füze atıldı

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. İsrail'in İran'a karşılık vereceği iddia ediliyor.

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "kısa süre önce" İran'dan İsrail'e füzeler atıldığı belirtildi. Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenlerin çaldığı aktarıldı.

İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. Bu açıklamanın ardından ülkenin birçok bölgesinde de siren sesleri duyuldu.

İsrail ordusunun hazır durumda olduğunu savunan Adraee, İran'dan yapılması muhtemel saldırılarla "daha önce olduğu gibi mücadele edebileceklerini" kaydetti.

01 Ekim 2024 18:45
Son Güncellenme: 01 Ekim 2024 21:49
22:27

İsrail ordusu bu gece Ortadoğu'nun çeşitli yerlerine saldıracağını duyurdu.

22:25

BM: ATEŞKESE İHTİYACIMIZ VAR

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, "Orta Doğu'daki çatışmanın tırmanış üstüne tırmanışla genişletilmesini kınıyorum. Buna bir son verilmelidir. Kesinlikle bir ateşkese ihtiyacımız var" dedi.

22:05

"İSRAİL'E KARARLI CEVAP VERİLMİŞTİR"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "İran'ın ve bölgenin barışı ve güvenliği için İsrail'e kararlı bir cevap verilmiştir. Netanyahu, İran'ın savaş istemediğini bilmelidir. Ancak her türlü tehdide karşı kararlı bir şekilde duracağız. Gösterdiğimiz gücümüzün bir kısmıdır. İran'la çatışmaya girmeyin."

21:28

İRAN DEVLET MEDYASI: FÜZELER GAZZE'DEKİ İSRAİL TANKLARINI HEDEF ALDI

İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları tarafından ateşlenen balistik füzelerden bazılarının Netzarim Koridoru olarak adlandırılan bölgede bulunan İsrail tanklarını hedef aldığını bildirdi.
Netzarim Koridoru, İsrail tarafından Gazze'ye yönelik saldırısının ilk günlerinde Gazze'nin kuzeyini güneyden ayırmak için oluşturulmuştu.
DMO'nun bu çabanın “başarılı” olduğunu söylediği ve İsrail ordusunu haberlere ağır sansür uygulamakla suçladığı bildirildi.

21:20

İran'ın İsrail'e yönelik başka saldırı dalgası başlatmayı planlamadığı sürece bu geceki saldırların bitmiş olabileceği farklı medya kuruluşlarına yansıyor. 

20:59

İSRAİL: İRAN, BU KARARIN BEDELİNİ ÖDEYECEK

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, İranlı liderlerin İsrail'e füze saldırısıyla "verdikleri bu yanlış kararın bedelini ödeyeceğini" ve bunun da "İran rejiminin sonu olacağını" savundu.

Zohar, sosyal medya hesabından İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

İran yönetimini hedef alan Zohar, İsrail'e füze saldırısıyla İranlı liderlerin "yanlış bir karar aldığını ve bunun da bedelini ödeyeceklerini" ifade etti.

 

20:57

BBC'nin aktardığı habere göre şu ana kadar herhangi bir yaralanmanın olmadığı belirtildi. İsrail ordusu halkın sığınaklardan çıkabileceği duyurdu.

20:53

BİDEN, İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK SALDIRILARINI DURUM ODASI'NDAN TAKİP EDİYOR

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarıyla ilgili son durumu Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndan anlık olarak takip ettiği ve Amerikan ordusuna "İsrail'in kendini İran saldırılarına karşı savunmasına yardım etmesi ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurması talimatı" verdiği bildirildi.

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail ile İran arasında artan gerilimi yakından izliyor.

 

20:51

İRAN: SİYONİST REJİM CEVAP VERMEYE KALKARSA DAHA YIKICI BİR KARŞILIK GELİR

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, İsrail'in ulusal güvenlik ihlallerine cevap verildiğini belirterek, "Eğer siyonist rejim cevap vermeye kalkarsa daha yıkıcı bir karşılık gelir" açıklamasında bulundu.

İran Daimi Temsilciliği, konuya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

İran'ın "Siyonist rejimin terör faaliyetlerine yasal, makul ve meşru cevabını" verdiği ifade edilerek, İsrail'in İranlı vatandaşları hedef aldığı ve ülkenin egemenliğini ihlal ettiği belirtildi.

Mesajda, "Eğer siyonist rejim cevap vermeye kalkarsa daha yıkıcı bir karşılık gelir" uyarısı yapılırken, bölge ülkeleri ve "rejimin destekçilerinin" İsrail ile yollarını ayırmaları çağrısında bulunuldu.

 

20:49

İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİ ACİL TOPLANDI

İsrail Güvenlik Kabinesinin ABD'li üst düzey bir yetkilinin "İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu" yönündeki açıklamasının ardından "acil toplantı" kararı aldığı bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberde, Güvenlik Kabinesi toplantısının yerel saatle 19.30'da yapılacağı belirtildi.

Acil toplantının İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu yönündeki haberlerin ardından gelmesi dikkati çekti.

DOĞU KUDÜS DAHİL YENİ KISITLAMALAR GETİRİLDİ

Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırısı başlattığını duyuran İsrail ordusu, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün de aralarında olduğu bazı bölgelere yeni kısıtlamalar getiren "güvenlik talimatları" yayımlamıştı.

Doğu Kudüs, Kuzey Batı Şeria ile Batı Kudüs olmak üzere belirli bölgeleri kapsayan yeni güvenlik talimatları doğrultusunda, bu bölgelerde açık alanda yapılacak toplantılara 30, kapalı alan toplantılarına da 300 kişi sınırlaması getirilmişti.

Yalnızca olası bir alarm durumunda korunaklı bir alana ulaşılabilecek yerlerde iş ve eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesine izin verileceği duyurulmuştu. (İstanbul/AA)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa