01 Ekim 2024 19:37

İşçiler Emek Partisi'nin çağrısıyla Meclise gidiyor

Türkiye'nin birçok yerinde direnişlerine devam eden işçiler, Emek Partisi'nin çağrısıyla Meclis'e gidiyor.

Fotoğraf: Emek Partisi

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) 3 Ekim Perşembe günü, Türkiye genelinde grev ve eylemleri süren iş yeri ve fabrikalardan işçileri Mecliste ağırlayacak. 

MECLİS'TE OLACAKLAR

Birleşik Metal-İş üyesi bir işçinin işten atılmasıyla eylemlerini sürdüren Bekaert işçileri, Birleşik Metal İş Gebze 1 No'lu Şubesinin örgütlü olduğu ve 167 gündür grevde olan Mersen işçileri ile Petrol-İş Gebze Şubesinin örgütlü olduğu 14 gündür grevde olan Tarkett işçileri de EMEP'nin çağrısıyla Mecliste olacak.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

İşçilerle birlikte EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve Antep Milletvekili Sevda Karaca Mecliste bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıda, işçilerin kendi işyerlerinde yaşadığı sorunlar, talepler ve eylem süreçleri konuşulacak.

Konuyla ilgili Emek Partisi X sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"İşçiler Talepleriyle Meclis'te!

3 Ekim Perşembe günü, Türkiye genelinde grev ve eylemleri süren ve kazanımlar elde eden iş yeri ve fabrikalardan işçilerin katılımıyla Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyecektir.

Toplantı, 2 No'lu toplantı salonunda (Halkla İlişkiler Binası alt zemin) gerçekleştirilecek. Fernas, Polonez, As Plastik, Akcanlar, MKB Rondo, Tarkett, Yolbulan, Befesa, özel sektörde çalışan öğretmenler, kamu işçileri, motokuryeler, KLS Metal, Mersen, Elba Bant, Menemen Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinden işçiler aramızda olacaktır.

Toplantıda, işçilerin kendi işyerlerinde yaşadığı sorunlar, talepler, eylem süreçleri ve işçi hareketinin birleşik mücadelesi ele alınacaktır.

Birleşe birleşe kazanacağız!" (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

As Plastik grevinde işçilerin hukuk mücadelesi - Dr. Murat Özveri | Adaletin İş Yüzü

SONRAKİ HABER

İsrail'in Yafa kentinde silahli saldırı düzenlendi: Ölü ve yaralılar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa