02 Ekim 2024 01:33

Bizim mücadelemiz tüm işçiler içindi!

7’li sistem sadece bizde değil birçok fabrikanın gündemindeydi. Eğer biz mücadele etmemiş olsaydık birçok fabrika da geçecekti fakat bizim grevimizden sonra vazgeçtiklerini duyduk.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Mustafa ZENCİRKIRAN

Akcanlar Tekstil işçisi

Antep

 

36 gün önce 7’li sistem ve vergi kesintilerine karşı iş bırakmıştık. Grevimiz 36 gün sürdü ve işçi arkadaşlarımızda yaptığımız toplantının ardından grevimizi bitirme kararı aldık. Grev yoluyla haklarımıza ulaşamamış olsak da hukuki süreç devam ediyor. Belki işçi arkadaşlarımız bizlere yenildi gözüyle bakabilir. Ama bizim grevimiz bize göre kazanımla bitti. En önemlisi biz ne olduğumuzu öğrendik. Bizler o, şu, öteki değiliz; biz alnımızın teri ile evimize ekmek götürmeye çalışan işçi sınıfıyız. Eylemimiz bitmiş olsa da birlikte mücadele ettiğim arkadaşlarım artık benim ailem oldu. Dara düştüğümde yardımıma onlar koşacak, onların bir sıkıntısı olduğunda ben onlara desteğe koşacağım.

DİRENİŞİMİZ KAYIP DEĞİL KAZANIMDIR

Bir diğer kazanımımız da hep söylediğimiz bir şey aslında bizim mücadelemiz sadece Akcanlar işçileri için değildi: Tüm işçiler içindi. Çünkü 7’li sistem sadece bizde değil birçok fabrikanın gündemindeydi. Eğer biz mücadele etmemiş olsaydık birçok fabrika da geçecekti fakat bizim grevimizden sonra vazgeçtiklerini duyduk.

Bir diğer meseleyse vergi kesintileri. Bizim direnişimizin etkisiyle bazı fabrikalarda kesintilere çözüm üretmişler. Bunlar tüm işçiler için kazanımdır, o yüzden bizim direnişimiz bir kaybediş değil kazanımdır.

Grevimizi bitirmemizin sebebine gelecek olursak işçi arkadaşlarımın birçoğu evli ve çocuklarının, evlerinin masraflarını karşılamakta çok zorlandılar. Bizim için en zorlayıcı yön bu oldu. Belki patronumuz kadar maddi imkanlarımız gücümüz yok ama biz bir araya geldiğimizde cesaretimiz ve birliğimizde onların servetini ayaklar altına alabilecek güce sahibiz. Grevimiz bugün için bitmiş olabilir ama mücadelemiz grev yoldaşlarımla birlikte devam edecektir. Mutlaka güzel günler biz işçilerin olacaktır!

Buradan bu yazıyı okuyanlara sesleniyorum, ne olursa olsun haklı olduğunuz bir yoldan asla sessiz kalmayın, hakkınızı arayın. Eğer bizler sessiz kalırsak semer vuranımız çok olur. Bir sonraki yazımın hukuki süreci kazandığımızı duyurduğum bir yazı olacağına eminim. Yaşasın işçilerin mücadelesi!

ÖNCEKİ HABER

Parasız, bilimsel, demokratik liseler için mücadeleye!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa