02 Ekim 2024 09:40

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde İsrail askerleri ile ilk kez çatıştığını duyurdu

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki El-Adise kasabasına sızmaya çalışan bir İsrail gücü ile çatıştığını ve onları geri çekilmeye zorladığını duyurdu.

Fotoğraf: Ramiz Dallah/AA

Paylaş

Hizbullah, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye ilinin Merc Uyun ilçesine bağlı El-Adise kasabasına sızmaya çalışan bir İsrail gücü ile çatıştığını ve kayıplar verdirerek onları geri çekilmeye zorladığını duyurdu.

Hizbullah, sosyal paylaşım platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın bu sabah Hallet El-Mehafir yönünden El-Adise kasabasına sızmaya çalışan İsrail piyade kuvvetine karşı koyduğu, onlarla çatıştığı, kayıplar verdirerek onları geri çekilmeye zorladığı ifade edildi. Hizbullah, Tel Aviv'in dün sabah Lübnan'ın güneyinde askeri operasyon başlattığını açıklamasından bu yana ilk kez İsrail piyade gücüyle çatışmaya girdiğini duyurdu.

Hizbullah, dün de Tel Aviv'in iddialarını yalanlayarak, Lübnan'ın güneyinde İsrail ordusu ile Hizbullah üyeleri arasında doğrudan bir çatışma yaşanmadığını belirtmişti.

İSRAİL'İN KUZEYİNE SALDIRILAR DÜZENLENDİ

Öte yandan Hizbullah'dan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyinde sınır hattı üzerinde yer alan Şumira kışlasında bulunan askeri grubun bir dizi füzeyle doğrudan hedef alındığı belirtildi.

Ayrıca, Lübnan sınırındaki Misgav Am Yahudi yerleşim birimindeki büyük bir İsrail piyade birliğinin füze ve topçu atışlarıyla hedef alındığı ve isabetli vuruş yapıldığı ifade edildi.

Yine Lübnan sınırı yakınlarındaki Shtula yerleşim birimine 2 Burkan füzesiyle isabetli atış gerçekleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan İsrail Yediot Ahronot gazetesi İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil bölgesinde sirenlerin çaldığını, Lübnan'dan fırlatılan füzelerin açık alana düştüğünü duyurdu.

Hizbullah'ın bir başka açıklamasında da, Lübnan sınırına yakın Kiryat Shimona yerleşimindeki bir grup İsrail askerinin ve topçu mevzilerinin bir dizi füzeyle vurulduğu kaydedildi.

BEYRUT'A 12 HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'nin mahallelerine hava saldırısı düzenledi

Öte yandan İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Dahiye bölgesindeki birçok mahalleye 12 hava saldırısı düzenledi. Hava saldırılarında Dahiye'nin Hreyk, Eş-Şeyyah, Hades Beyrut, Şuveyfat, El-Amrusiye, Er-Ruveys ve El-Camus mahalleleri hedef alındı. Hava saldırıları güçlü patlamalara neden olurken, saldırılarda hedef alınan yerlerden dumanların yükseldiği görüldü. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına ve meydana gelen hasara ilişkin henüz bilgi alınamadı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Dahiye'nin Hreyk, Şuveyfat Amrusiye ve Hades Beyrut mahallelerinde yaşayan halka "Hizbullah tesislerine yakın oldukları" gerekçesiyle bazı binaları boşaltmaları çağrısında bulunmuştu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Abdülmecit Baskın'ın oğlu Eren Baskın 32 yıldır “adalet” arıyor

SONRAKİ HABER

Kız Kulesi'nin bir ihalesini daha AKP’li Iras Yapı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa