02 Ekim 2024 12:50

Berna Çelik ve Çınar Altan’ın duruşması 4 Ekim’de görülecek

1 yıldır tutuklu bulunan DEM Parti İzmir İl Eş Başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan’ın duruşması cuma günü görülecek. DEM Parti, duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Bahar Emreoğlu

Paylaş

DEM Parti İzmir İl Örgütü, İl Eş Başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan’ın 4 Ekim Cuma günü görülecek duruşması öncesinde sürece dair basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Vezan Karabulut, Çelik ve Altan’ın 1 yıldır mahkemeye çıkarılmadan haksız ve adaletsiz şekilde tutsak edildiğini söyledi.

Karabulut, “Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgür Kadın Hareketi ile Emek ve Demokrasi Güçleri'nin açıklamalarına katılmaları, partinin yürüttüğü faaliyet ve kampanyalar, halk toplantıları, parti binasında yapılan basın toplantıları ve kadın kurumlarına yer temin edilmesi suç sayıldı” dedi.

Bütün suçlamaların eş başkanlar hakkında ifade veren açık tanık Buse Aslan ve gizli tanık "Dokuz"un beyanlarına dayandırıldığını ekleyen Karabulut, eş başkanların "terör örgütü üyeliği" ile suçlandıklarını belirtti.

"ANAYASAL HAKLARDAN DOĞAN EYLEMLER SUÇ SAYILDI"

"İddianameyi incelediğimizde cezalandırılmalarını gerektiren bir suçlama bulunmamaktadır. Sadece demokratik etkinlikler ve parti faaliyetleri suçlama olarak yer almaktadır” diyen Karabulut, anayasal haklardan doğan eylemlerin suç sayıldığını vurguladı.

Eş başkanların tutuklanmalarını gerektiren herhangi bir neden olmadığını belirten Karabulut, "Onlar yasal bir partide, yasal zeminde siyaset yapma haklarını kullanıyorlardı. Görevleri nedeniyle siyasal mücadele veriyorlardı. Siyaset yapmalarına engel olmak amacıyla tutuklandılar” ifadelerini kullandı.

Bu sürecin, bir partinin ve halkın yasal zeminde siyaset yapmasının önüne geçme ve HDP’yi kapatmaya yönelik eylemler olduğunu söyleyen Karabulut, “Bu anlayış apaçık HDP'nin, Kürt halkının, Kürt halkı ile dayanışan demokrat insanların siyaset yapmasını engellemektir” dedi.

DURUŞMAYA ÇAĞRI

Berna Çelik ve Çınar Altan’ın duruşmasının 4 Ekim’de görüleceğini söyleyen Karabulut, “Eğer gerçekten özgür ve demokratik bir ülke isek ve yargı bağımsız ve adil ise, bugün bu haksızlığın adaletsizliğin giderimesini bekliyor ve umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karabulut son olarak tüm demokratik kamuoyunu, örgütleri ve insan haklarına duyarlı İzmir halkını 4 Ekim saat 09.00’da Bayraklı adliyesinde görülecek davaya çağırdı. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Gökhan Günaydın: MESEM’lerde kaç çocuk iş cinayetinde hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa