02 Ekim 2024 16:55

Bakırhan'dan Bahçeli ile tokalaşma açıklaması: Olması gereken bir tabloydu

Bahçeli'nin TBMM'de kendileri ile tokalaşmasını değerlendiren Tuncer Bakırhan "Şaşırmış olabilirsiniz, haklısınız. Olması gereken bir tabloydu. Toplumsal barışı savunan her adımı destekleriz" dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM'de kendileri ile tokalaşmasını değerlendirdi. Bakırhan, "Şaşırmış olabilirsiniz, haklısınız. Olması gereken bir tabloydu. Toplumsal barışı savunan her adımı destekleriz" dedi.

"HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA MÜZAKEREYE İHTİYAÇ VAR" 

Tuncer Bakırhan, TBMM'de partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Devlet Bahçeli'nin DEM Parti grubuyla tokalaşmasıyla ilgili ''Dünyada barışı isterken, kendi ülkemizde barışı sağlamamız lazım'' sözleri Bakırhan'a soruldu. Bakırhan, şunları söyledi:

"Bence anormal bir tablo yok. Meclis çatısı altında olması gereken bir tabloydu. Siz de haklısınız. Bugüne kadar müzakere ve diyalog zemini olmadığı için herkes şaşırmış olabilir. Meclisin asıl görevlerinden birisi budur. Halklar bizi buraya niye seçip gönderdiler? Türkiye temel meselelerini konuşup çözüm yolları üretmek için. Türkiye'nin bir toplumsal barışa ihtiyacı var. Hemen yanı başımızda çatışmalar var, savaşlar var, nereye sıçrayacağın bilmiyoruz. Bu süreçte Türkiye'de her zamankinden daha fazla diyalog ve müzakereye ihtiyaç var. Sayın Bahçeli'nin gelmesi de gayet normaldi, anormal bir durum yoktu. Türkiye'de toplumsal barışı savunan, ülkeyi refaha ve huzura kavuşturacak olan her her eli tutmaya, her adımı desteklemeye [hazırız], zaten belirtmiştik, bugün de aynısını tekrar ediyorum."

"TOPLUMSAL BARIŞI ÖRECEK ADIMLAR ATMAMIZ GEREK"

Bunun yeni bir sürece işaret edip etmediğine yönelik soruya ise Bakırhan şu yanıtı verdi:

"Yani sadece bir tokalaşmaktan yeni bir süreç çıkar mı bilmiyorum ama Türkiye'nin bir toplumsal barışa ihtiyacı olduğu konusu doğru. Bizim de Mecliste başta iktidar olmak üzere bütün bulunan siyasi partilerle bu toplumsal barışı örecek söylem dil ve adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum."

SAKIK: BAHÇELİ "BARIŞA İHTİYAÇ VAR" DİYOR, ÖNEMSİYORUZ

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık da aynı yöndeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Grup Başkanvekili Erkan Bey önemli bir ameliyat, beyin ameliyatı geçirmişti. Ben kendisine geçmiş olsun dedim, onunla sohbet ederken Sayın Bahçeli bana ve Sayın Buldan'a 'Nasılsınız' diye el uzatınca biz de merhabalaştık. Bunu böyle abartmaya gerek yok. Biz büyük mücadelelerden geliyoruz. Müzakerelere de hazırız. Aslında parlementoda olması gereken de bu. Burada yaşamını yitiren vekil arkadaşlarımız oldu, büyük kavgalar oldu. Halk bizi buralarda kavga etmeye göndermedi. 'Sorunlarımızı çözün.' Sayın Bahçeli dün bu noktada çıkışta da 'Türkiye'nin barışa ihtiyacı var. Dünyada barış, yeni bir dönem' diyor. Bunu önemsiyoruz. Parlamentonun görevi de barışı inşa etmektir. Bunu yapabilirsek görevimizi yapmış oluruz. Troller bunu abarttı, 'Arkadan koşarak geldi' dedi. Böyle bir şey yok. Ben parlamentoya ilk geldiğimde de Sayın Bahçeli parlamentoyu yönetiyordu. Seslenerek 'Hoş geldiniz, çok sevindim' şeklinde jestleri de vardı. Geçmişten gelen bir hukukumuz da var. Bu parlamento bu hukuku büyütmeli. Eğer yeni bir anayasadan  bahsediyorsak burada bütün milletvekilinin bir barış dilini, uzlaşma dilini yakalaması lazım." (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Avusturya seçimleri: Aşırı sağ hükümete ortak olabilecek mi?

SONRAKİ HABER

Siyasi partilerden AYM başkanına ziyaret: “Can Atalay konusundaki ısrarımız devam edecek”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa