02 Ekim 2024 18:53

Gelibolu Belediyesinde 58 işçi işten atıldı

AKP’nin yönettiği Gelibolu Belediyesinde 58 işçi işten atıldı. İşten atılan işçiler ve aileleri protesto gösterisi yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gelibolu Belediyesinin, kiracı olan yaklaşık 100 esnafa yıl sonuna kadar iş yerlerini boşaltmaları için tahliye yazısı göndermesine tepkiler sürerken, belediyede çalışan 58 işçi de işten çıkarıldı. İşten çıkarıldıklarını SGK’den gelen mesajla öğrenen işçiler, aileleri ile Meclis toplantısına girdi.

Meclis toplantısında konuşan CHP Grup sözcüsü Deniz Cankara, “Göreve geldiğinizden bu yana seçim öncesi verdiğiniz sözlerin aksine alın teri ile gece gündüz durmadan çalışan yüzden fazla emekçiyi işten çıkardınız. Artık yeter. Gelibolu Belediyesi yönetimi, Gelibolu halkına zulmetmekte, Gelibolu halkının ekmeği ile oynamaktadır. Bu koşullar altında CHP Grubu olarak bizler, ‘Artık yeter’ diyerek protesto ediyoruz” diyerek toplantıyı terk etti.

Yeterli üye çoğunluğu sağlanamadığı için ekim ayı Meclis toplantısı 4 Ekim Cuma gününe ertelendi. CHP Gelibolu meclis üyeleri ve bir grup vatandaş Gelibolu Belediye binasına yürüyerek siyah çelenk bıraktı.

Saadet Partisi İlçe Başkanı Muhammed Erer de “Gelibolu Belediyesinden çıkartılan işçiler adalete mi, kalkınmaya mı yoksa partizanlığa göre mi çıkarıldı?​” diye sordu. (Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Narin cinayetinin araştırılması talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa