02 Ekim 2024 22:10

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İsrail misilleme yaparsa yanıt vereceğiz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Katar'da, "Eğer İsrail tepki vermek isterse, daha güçlü bir yanıt vereceğiz, İslam Cumhuriyeti bunda kararlı" diye konuştu.

Fotoğraf: Mashregh News

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan Katar'a yaptığı ilk ziyarette Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Sani ile görüştü.

Pezeşkiyan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Doha'da düzenlediği ortak basın toplantısında, İran'ın savaş peşinde olmadığını vurguladı ancak İsrail'in dünkü füze saldırısına misillemede bulunması halinde daha güçlü bir yanıt vereceğini söyledi: "Eğer İsrail tepki vermek isterse, daha güçlü bir yanıt vereceğiz, İslam Cumhuriyeti bunda kararlı."

Pezeşkiyan yaptığı açıklamada, “İsrail, suç ve cinayetlerinin sonu olmadığını kanıtlamıştır. İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri İsrail’in askeri üslerini hedef alan eylemi, İsrail’in sürdürdüğü suç ve eylemlerine bir yanıttır." dedi.

Katar Emiri, İran Cumhurbaşkanı ile düzenlenen ortak basın toplantısında Doha'nın bölgede artan gerilimde arabuluculuk yapmaya devam edeceğini söyledi, İsrail'in, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik saldırılarıyla bölgeyi "uçurumun eşiğine" sürüklediği konusunda uyardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Samandağ'dan Ortadoğu'da barış için mücadele ve örgütlenme çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa