02 Ekim 2024 22:52

Melikgazi KYK Kız Yurdu’nda çamurlu su akıyor: "İhmaller sağlığımızı tehdit ediyor!"

Kayseri'de KYK yurdunda kalan öğrenciler kesik ve çamurlu su nedeniyle mağdur. Öğrencilerin şikayetlerini ciddiye almayan yurt müdürlüğü ise öğrencilere susuz idare etmelerini söylüyor.

Öğrencilerin gönderdiği fotoğraf.

Paylaş

Kayseri’de Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrenciler kesik ve çamurlu sulardan dolayı şikayetçi. Yurt yönetimi ve müdür şikayetleri ciddiye almıyor.

Kayseri’nin Talas ilçesinde yer alan Melikgazi Kız KYK Yurdu’nda sular 1 haftadır ya kesik ya da çamurlu akıyor. Öğrenciler mağduriyetin arttığını ve hastalıkların başladığını aktardı. En temel ihtiyaçlarından birisi olan temizliğin bile karşılanmadığı koşullarda duş almak için şehir dışına ailesinin yanına çıkan öğrenciler bulunuyor. Ayrıca yurtta pansuman yapılması gereken bir öğrenci de tedavisine devam edemediğini söyledi.

YURT MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİLERE SUSUZ İDARE ETMESİNİ SÖYLÜYOR

Yurtta kalan öğrencilerin yaşadıkları su kesintilerine karşın şikayetleri yurt müdürlerine ilettiklerinde ise “Su sıkıntısı bizden dolayı değil, KASKİ’den kaynaklanıyor. Yapabileceğimiz bir şey yok. Bir süre böyle idare etmeniz gerekiyor” şeklinde yanıt verildi. Yaşadıkları sorunların giderilmesini talep eden öğrenciler, yurtlarda ki temsilciliklerin de işlevsizliğinden bahsederek daha nitelikli ve sorunların aktarıldığı bir yurt temsilcilikleri talep ettiklerini ifade ettiler.

“SUYA MUHTAÇ KALACAĞIMIZ HİÇ AKLIMA GELMEZDİ”

Melikgazi KYK Kız Yurdu’nda kalan bir öğrenci yaşadıklarını “Özellikle C blokta sular sürekli ve aralıklarla kesiliyor. Su içmek için su stoku yapmak zorunda kalıyoruz. 1 hafta oldu ve hala doğru düzgün duş alamıyoruz. Gerçekten elimiz kolumuz bağlı çaresinin bulunmasını bekliyoruz. Suya muhtaç kalacağımız hiç aklıma gelmezdi. Biz böyle beklerken müdüriyet topu başkasına atıyor. Bizim sorunlarımızla ilgilenmesi gereken temsilciler ise işlevsiz kalıyor.” şeklinde anlattı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa