03 Ekim 2024 10:38

İsrail, Beyrut'a hava saldırısı düzenledi: 6 kişi yaşamını yitirdi

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir dizi hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Hediye Levent

Paylaş

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir dizi hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Beyrut'un batısındaki El-Başura semtinde bir eve hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Açıklamada, saldırıda 6 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı bilgisi verildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA ise Dahiye bölgesi başta olmak üzere Beyrut'a 17 saldırı düzenlendiğini duyurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre de Beyrut'un Dahiye bölgesindeki Muavvad ve El-Amerikan semtlerine de 3 füze fırlatıldı. Saldırı neticesinde bölgeden yoğun dumanların yükseldiği, bölgedeki bina ve park halindeki araçlarda ağır hasar oluştuğu ifade edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, Beyrut'ta isabetli bir saldırı gerçekleştirdi” dedi.

İsrail ordusunun Lübnan'a son 24 saatte düzenlediği hava saldırılarında 46 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin yaralandığı bildirildi.

HİZBULLAH VE HAMAS'TAN SALDIRILAR

Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Batı Celile'de yer alan Hanita'da İsrail askerlerinin bulunduğu bir noktanın topçu atışıyla hedef alındığı, saldırının tam isabet gerçekleştirildiği kaydedildi. Açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Misgav Am yerleşiminde askeri güçlerin hedef alındığı ve bu saldırının da tam isabet gerçekleştirildiği ifade edildi.

Husilerin Sözcüsü Yahya es-Seri de yayımladığı video kaydında, insansız hava araçlarıyla (İHA) Yafa kentinde bir hedefin vurulduğunu açıkladı. Seri, saldırının İsrail tarafından engellenemeden amacına ulaştığını bildirdi. İsrail tarafından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 88.63

SONRAKİ HABER

Hizmet-İş'in dört belediyedeki grev kararı nasıl okunmalı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa