03 Ekim 2024 10:55
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2024 12:56

Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı, cenaze adli tıpa götürüldü

Münevver Karabulut'u 15 yıl önce katleden Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar edip etmediğinin ortaya çıkarılabilmesi için mezarı açıldı. Cenaze adli tıp kurumuna götürüldü.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Münevver Karabulut'u 15 yıl önce vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun cezaevinde intihar edip etmediğinin ortaya çıkarılabilmesi için mezarı saat 11.00'de açıldı. Ekipler, yapılan fethi kabir işleminin ardından cesedi tabut ile Adli Tıp Kurumu'na götürüyor.

Garipoğlu’nun cesedinin tamamı ve toprak örnekleri mi yoksa alınacak kemik ve diş örneklerinin mi Adli Tıp'a götürüleceği netlik kazanacak.

Münevver Karabulut'un ailesinin başvurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı fethi kabir, yani mezarın açılması yönünde karar verdi. Kararın bir örneği Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık ile mezarlıklar müdürlüğü arasında gerekli yazışmalar yapıldı. Savcılık, Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrin bugün saat 11.00'de açılmasına karar verdi.

İşlem nedeniyle Karacaahmet Mezarlığı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Uzman ekipler savcılığın talimatı doğrultusunda mezarı açtı. Ekipler, yapılan fethi kabir işleminin ardından cesedi tabut ile Adli Tıp Kurumu'na götürüyor.

Garipoğlu’nun cesedinin tamamı ve toprak örnekleri mi yoksa alınacak kemik ve diş örneklerinin mi Adli Tıp'a götürüleceği netlik kazanacak. Mezarlık çevresinde avukatların bulunduğu ailelerden kimsenin olmadığı öğrenildi.

KARABULUT AİLESİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ise açıklama yaptı.

Epözdemir, "2 yıldır çok ciddi bir hukuki mücadele yürütüyorduk. Geçen hafta da savcı taleplerimizi kabul etti. Bugün itibarıyla fethi kabir işlemi yapılacak. Bu fethi kabir klasik bir fethi kabir olmayacak. Mezarlık açılacak, cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu'na götürülecek. Fethi kabirde aileden DNA alınır eşleştirilir fakat burada cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu biyolojik ve kimyasal inceleme yapacak. Çok kapsamlı bir inceleme yapılması gerekiyor" dedi.

"ÜÇ TESPİT YAPILABİLİR"

"Burada 10 yılda geçtiği için, bir kısım delillere ulaşılamayacağı endişesi var" diyen Epözdemir, açıklamasına şöyle devam etti: "Özellikle dişler, kaldıysa saçlar ve sırt kemiği gibi uzun kemikler üzerinden DNA parçaları alınmak suretiyle biyolojik ve kimyasal inceleme yapılacak. Bu çok hassas olduğu için böyle bir yöntem benimsendi ve buna karar verildi.

İncelendikten sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek. 3 sonuç gelebilir. Birinci sonuç şu, "biz inceleme yapamıyoruz. Aradan geçen süre nedeniyle inceleme yapamıyoruz. Sağlıklı tetkik yapamıyoruz" denilebilir. İkinci secenek ise ölen kişi Cem Garipoğlu'dur denilir. Üçüncüsü de ölen Cem Garipoğlu değildir denilebilir. Bu üç tespit de yapılabilir."

İncelemenin sonuçlarının 7-10 gün içinde çıkması bekleniliyor.

NE OLMUŞTU?

Münevver Karabulut cinayetine ilişkin yargılamada 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te kaldığı Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmişti. Ancak intihar edenin Cem Garipoğlu olmayabileceği yorumları mezarın açılmasıyla ilgili tartışma başlatmıştı. Hem Münevver Karabulut'un hem de Cem Garipoğlu'nun yakınları mezarın açılması ve iddiaların netleştirilmesi talebinde bulunmuştu (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dört belediyede Hizmet-İş'in grev kararı nasıl okunmalı?

SONRAKİ HABER

Katledilen Reşit Kibar’ın soruşturması 1 aydır 'gizli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa