03 Ekim 2024 13:17

İşkence davasında polis müdürü Hanifi Zengin'e beraat

EMEP Milletvekili İskender Bayhan'ın danışmanı Ekinsu Devrim Danış'ı Cumartesi Anneleri eyleminde darbettiği için yargılanan Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Zengin hakkında beraat kararı verildi

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) İstanbul Milletvekili İskender Bayhan'ın danışmanı Ekinsu Devrim Danış'ı Cumartesi Anneleri eyleminde darbettiği için yargılanan Başakşehir İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Zengin’in davasının karar duruşması görüldü. İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi Danış’ı darbeden Hanifi Zengin için beraat kararı verdi.

Mahkeme yetki sınırlarını aşan herhangi bir davranış deliline rastlamadığını ileri sürerken; Zengin’in görevi sebebiyle alanda olduğu, suç işlemediği savunuldu.

Danış’ın avukatı Elif Ergin karara itiraz edeceklerini belirtti. Duruşmayı Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneğinden birer gözlemci de takip etti.

“İŞİMİ YAPIYORUM” DEMİŞTİ

İlk duruşmaya katılmadığı için hakkında zorla getirme kararı verilen Zengin 17 Eylül’de görülen ikinci duruşmada ifade vermişti. Savunmasında alanı terk etmeyenleri çembere alarak gözaltı gerçekleştirdiklerini söyleyen Zengin “İşimi yaptım” demişti.

Danış'ın avukatı Ergin iki farklı noktada gözaltı işlemi olduğunu, müştekinin olduğu olay yerine dair görüntülerin dosyaya girmediğini ve bu görüntülerin dosyaya eklenmesini talep etmiş ancak tüm bu talepler reddedilmişti. Savcı beraat yönünde mütalaa sunmuştu.

“TIRNAKLARINI SÖKERİM” TEHDİDİ

Ekinsu Devrim Danış, EMEP Milletvekili İskender Bayhan ile birlikte katıldığı Cumartesi Annelerinin 957. hafta eyleminde darbedilerek ters kelepçe ile gözaltına alınmış, darp nedeniyle vücudunda morluklar oluşmuştu.

O dönem İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yapan Hanifi Zengin tarafından fiziksel ve sözlü şiddete uğrayan Danış, “Zengin kolumu kırmaya teşebbüs etti. ‘Senin tırnaklarını sökerim’ diyerek tehdit etti” demişti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saraya bütçe yetmiyor: İlk 8 ayda 8,3 milyar lira harcandı

SONRAKİ HABER

Vartinis Katliamının 31’inci yılı: Zaman aşımında olan dava temyiz edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa