03 Ekim 2024 13:28

MSB'den İsrail açıklaması: Gereken tedbirleri alıyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye" sözlerinin ardından Milli Savunma Bakanlığından "Alınması gereken tedbirleri alıyoruz" açıklaması geldi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'de yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada dile getirdiği "İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye" sözlerinin ardından Milli Savunma Bakanlığından (MSB) açıklama geldi. Açıklamada "Alınması gereken tedbirleri alıyoruz" denildi.

MSB kaynakları, İsrail'in Lübnan'a saldırısı sonrası İran'ın da İsrail'i füzelerle vurması üzerine oluşan gerginliğin bölgesel bir savaşa dönüşme ihtimaliyle ilgili, "Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz" açıklamasında bulundu.

Açıklamada ayrıca "Gelinen durum, İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağı, bölge geneline yayılacağı endişemizin ne kadar haklı olduğunu göstermiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamlamıştır" denildi.

YİĞİT BULUT SÖYLEYİNCE AKP'LİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Erdoğan, 1 Ekim'deki Meclis açılışında "İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerinedir" demişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut ise geçen hafta başında "İsrail’in kısa süre içinde Mescid-i Aksa ve ardından Türkiye’yi hedef alacağını" iddia etmişti. Bulut'un açıklamalarına eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci ve eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner tepki göstermişti.

“İsrail Türkiye'ye saldıracak; uykudakiler uyansın, yanmak vaktidir” diyen Bulut için Mücahit Birinci, "Devletimiz güçlüdür, abuk subuk totocuların beyanlarını lütfen dikkate almasınlar", Mehmet Metiner de "Hangi konuda kendisine danışılıyorsa yandığımızın resmidir" ifadelerini kullanmıştı. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BDS: Ödeme Yönetmeliği taslağı rafa kaldırılmalı

SONRAKİ HABER

Basın örgütlerinden Bahçeliye tepki: Sürecin takipçisi olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa