03 Ekim 2024 14:59

Sinan Ateş davasında çıkan karar sonrası MHP'den açıklama

MHP'li Feti Yıldız, Sinan Ateş davasında çıkan karardan sonra yaptığı paylaşımda, "Hakimin fikri düşüncesini karara yansıtması halleri ve varsayımlar gerekçe olarak nitelendirilmez" dedi.

Feti Yıldız | Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında verilen kararın ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından mahkemelerin karar gerekçeleri konusunda bir paylaşım yapan Yıldız, "Hakimin fikri düşüncesini karara yansıtması halleri ve varsayımlar gerekçe olarak nitelendirilmez" dedi.

Yıldız, paylaşımında, “Mahkemeler, gösterdikleri gerekçelerle vermiş oldukları kararları hukuki ve maddi açıdan somutlaştırırlar. Gerekçe; akıl, mantık ve vicdanların tatminini hedefler. Hükmü insanileştirir, bağımsız hale getirir, saygı duyulmasını sağlar. Hakimler, karar gerekçelerinde 'Kanun Yolu' denetimine imkan verecek şekilde deliller ve beyanların üstünlük ve itibar sebeplerini hiç bir duraksamaya uğramayacak şekilde izah etmek durumundadır. Hakimin fikri düşüncesini karara yansıtması halleri ve varsayımlar gerekçe olarak nitelendirilmez” ifadelerini kullandı.

SİNAN ATEŞ DAVASINDA VERİLEN KARAR

Sinan Ateş davasının dün görülen karar duruşmasında sanıklar Doğukan Çep, Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Suat Kurt ve Tolgahan Demirbaş'a ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. 

Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ve özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbay ile Murat Can Çolak'a 18 yıl hapis cezası verildi.

Mustafa Uzunlar'a ise 15 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanık Alper Atay'ı da "suçluyu kayırma" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak ceza ertelendi. 

MHP'li avukat Serdar Öktem hakkında adli kontrolle tahliye kararı verildi. MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk hakkında ise beraat kararı verildi.

Yine Zekeriya Asarkaya, Osman Bayraktar, Caner Günay, Umut Ersoy ve Çağlar Zorlu (eski MİT personeli) hakkında beraat kararı verildi.

Dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın dosyası ise ayrıldı, tutukluluğuna devam edecek. (POLİTİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş'tan "Meclis'te kapalı İsrail oturumu yapılabilir" açıklaması

SONRAKİ HABER

CHP’li Dinçer: Ucuz işgücü uğruna AKP çocukları eğitimden koparıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa