03 Ekim 2024 15:38

Özgür Özel: "Tehlike büyük, birlik olma zamanı" söylemine milletin karnı tok

Erdoğan'ın İsrail çıkışı ile ilgili konuşan Özgür Özel, "Tehlike büyük, şimdi birlik olma zamanı’ söylemlerine artık bu milletin bunlara karnı tok. Tehlike görüyorlarsa Meclis toplansın" dedi.

Fotoğraf: Orhan Çiçek/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel, erken seçim talebini yineledi: "Bu şartlar altında Erdoğan'ın '5 yılı tamamlayacağım' inadı beyhudedir. Yoksulluğu, işsizliği, güvencesizliği çözmemektedir. Gelecek sene kasım ayı görev süresinin yarısıdır. Eğer erken seçim olursa gelir hep birlikte milletin önüne gideriz. Yok erken seçim olmazsa, bu milleti açlığa, yoksulluğa itip 5 yılın sonuna doğru 'gelin seçimleri 6 ay önce yapalım, ben aday olayım.' Öyle bir şey yok! Önümüzdeki sene en geç kasım ayında, desin ki '2025 Mart'ta seçim yapalım', ben dünden razıyım. Bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Biz bir erken seçim istiyoruz." 

"TEHLİKE GÖRÜYORLARSA MECLİS TOPLANSIN"

Özel, Erdoğan'ın "İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır'' şeklindeki sözlerini eleştirerek ''Hayat pahalılığını gidermeyip, işsizliği çözmeyip, aç karınları doyurmayıp ‘tehlike büyük, şimdi birlik olma zamanı’ söylemlerine artık bu milletin bunlara karnı tok. Bu milletin çünkü karnı aç. Bir risk, tehlike görüyorlarsa Meclis toplansın. Anlatsınlar hepimiz bilelim. Gereğini beraber yapalım. Gün, birlik beraberlik olma günüyse ki bu konuda en iddialı parti biziz. Ülkeyi kutuplaştırdınız, muhalefeti şeytanlaştırdınız bundan kim fayda gördü? Tehlike büyükse otur, anlat kardeşim. İşlerine geldiğinde hepimiz aynı gemideyiz, işlerine gelmediğinde, bize düşman hukuku. Türkiye’nin güvenlik sorununu bahane ederek ‘az daha katlanın’ demeyeceksiniz. Bu sorunla Türkiye’nin gerçek sorunlarının üzerini örttürmeyiz" ifadelerini kullandı.

"ADAYLIK HEVESİM YOK, HEDEFİM CHP"

Özel, bir gazetecinin ''Cumhurbaşkanı adayı mısınız'' sorusuna ise "Kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim milletime, ülkeme dairdir. Hedefim CHP'yi iktidar yapmaktır." diye yanıt verdi.

"CHP ELLERİN HAVADA BIRAKILDIĞI DÖNEMİ GERİDE BIRAKTI"

Özel, TBMM’deki resepsiyonda parti genel başkanları arasındaki diyaloglara ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu: ''Sayın Bahçeli’nin dört gazeteciyi tehdit ettiği konuşmasına en sert reaksiyonu ben verdim. Ancak şöyle bir şey var. Bir, kişilerin söylemleri var. Onlara verilmesi gereken cevaplar var. Bir de kişilerin temsil ettiği makamlar var. Cumhurbaşkanı, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı. Bir de son seçimlerde 26 milyon oy almış. Partisinin 10 milyonun üzerinde her geçen gün azalsa da üyesi var. Kendisine oy verenlerin ve partisinin üyelerinin şahsında Cumhurbaşkanı’na saygı göstermek, elini sıkmak. Devlet Bahçeli’ye oy veren MHP’lileri o temsil ediyor. Onunla selamlaşmak, bayramda telefonlaşmak. DEM Parti, 6.5 milyon oy almış. O seçmenin temsilcileriyle merhabalaşmak, İYİ Parti’yi temsilen Müsavat Bey’e sarılmak, siyasette olmazsa olmazlar. Bunu yapmadığınızda, siz o kişilere oy vermiş kişilere saygı duymuyorsunuz. Siyasette ellerin havada bırakıldığı dönemi, CHP geride bıraktı."

Özel, Devlet Bahçeli'nin DEM Partililerle tokalaşması hakkında ise "Bize geçmişte 'DEM'leniyor diyenler, şimdi Devlet Bahçeli'nin kapatılmasını istediği partilere selam duruyor. Dünkü hakaretler unutulmadı." değerlendirmesinde bulundu.

NARİN CİNAYETİ: ''İLETİŞİM BAŞKANLIĞI TELEVİZYONLARI ARADI"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Narin Güran cinayetinin araştırılma önergesinin TBMM’de AKP ve MHP oylarıyla reddedilmesine ilişkin bir soru üzerine "Birileri bir şeyler biliyor ama belli feodal sebeplerden, belli siyasi gerekçelerden susuyorlar. Narin, televizyonların birinci gündemiyken, İletişim Başkanlığı’ndan bütün televizyonlar aranarak ‘Artık Narin’i bırakın’ dediler. Katiller bulunmuyor, hükümet yıpranıyor. Bunlar konuşuluyor diye hükümet yıpranmayacak. Hükümet, bu cinayetler olmazsa, engellenirse yıpranmaz. Gizlemekle kendilerini kurtaramazlar. Benim sizden farklı bildiğim bir şey yok. Bu soruyu Adalet ve İçişleri Bakanı’na sormak lazım.'' dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cinsel istismara 20 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

Bursa’da branda kurarken 5 metreden düşen işçi, ağır yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa